Glas Javnosti

Ivanišević uveren da će Novak biti spreman za gren slem u Melburnu

Tenis
Autor: Glas javnosti

Trener Goran Ivanišević, bio je optimističan što se tiče igranja Novaka Đokovića na Australijan Openu. Ivanišević je izrazio uverenje da će 24-orostruki Grend slem šampion biti spreman, uprkos trenutnim problemima sa zglobom.

Ivanišević tvrdi da povreda zgloba "nije velika stvar" i nakon razočaravajućih rezultata u Pertu, Đoković će uzeti nekoliko dana odmora od igranja kako bi se osigurao da bude spreman za svoj prvi meč na Grend slemu 14. januara.


- Mislim da je Aleks odigrao veoma dobro, inteligentno taktički- rekao je Ivanišević za televiziju B92. Postoji problem sa Novakovim zglobom, ali najvažnija stvar je da će biti spreman za 10 ili 11 dana. - Uzećemo nekoliko dana odmora, a zatim početi polako s treninzima. To nije velika stvar. Došli smo ovde da igramo nekoliko mečeva, i on je to učinio. Igrao je tri dobra meča. Možda juče nije bio slučaj. Nije bio dobar meč s rezultatske tačke gledišta, ali je definitivno bio dobra priprema, i to je ono što mu je bilo potrebno.


Posle poraza, Đoković je otklonio strahove da bi povreda zgloba mogla da mu i dalje smeta na Australijan Openu, slično Ivaniševiću.

- Znao sam da verovatno neću biti na 100 odsto fizički, emotivno, mentalno igrački u prvoj nedelji sezone- objasnio je Đoković. - Niti sam to očekivao. Nisam bio na mom nivou, ali to je bio jedan od onih dana kada se nisam osećao najbolje na terenu, a protivnik je igrao veoma dobro. Mislim da ću biti u redu, iskreno. Povreda zgloba je prilično uticala, posebno na forhend i servis. Imam dovoljno vremena, mislim dovoljno vremena da dođem do prave forme za Australijan Open.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

Glas javnosti/SŽ

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR