Glas Javnosti

IMA BOGA, ZAHVALNI SMO ŠTO SMO OVDE! Đoković poslao snažnu poruku iz Madrida

Tenis
Autor: Glas javnosti

Dejvis kup reprezentaciju Srbije u sredu od 16, prvog decembra od 16 sati očekuje četvrtfinalni duel protiv selekcije Kazahstana, a pred taj duel oglasio se i Novak Đoković.

Reprezentacija Srbije je doputovala u Madrid gde će se igrati zavšnica Dejvis kupa, ali je sinoć do kasnih večernjih sati iščekivala pobedu ruskog dubla nad španskim, kako bi se obezbedio prolaz u narednu fazu.

„Jučerašnji dan je bio izuzetno napet i neizvestan. Do jedan posle ponoći nismo znali da li dolazimo u Madrid ili ne. Imali smo težak dubl protiv Nemaca, izgubili smo u tajbrejku trećeg seta, ali što se kaže ima Boga. Zahvalni smo na prilici što smo ovde. Nisam bio u ovoj dvorani skoro 15 godina, od kad sam igrao poslednji turnir ovde. Uslovi su odlični, dobra je energija u ekipi i svi smo motivisani“, rekao je Novak.

Osvrnuo se i na najboljeg kazahstanskog tenisera Aleksandra Bublika, sa kojim će u sredu odmeriti snage. Njih dvojica do sada nikada nisu igrali jedan protiv drugog.

„Igramo četvrtfinale sa Kazahstanom, ekipom koja je verovatno najviše potcenjena u Dejvis kupu. Oni su pobedili u svojoj grupi. Imaju Bublika, koji je izuzetno nezgodan, ima mnogo snažan servis, zna da rizikuje, igra vrlo riskantan tenis. Stvarno može da bude izuzetno opasan na ovoj podlozi i uslovima. Gledao sam ga i ima izuzetno visok nivo tenisa. On neće imati šta da izgubi, ići ce na pobedu protiv mene“ zaključio je Đoković.

Najbolji teniser sveta je svestan da će i druga dva duela biti veoma važna, ali nije otkrio ko će igrati u dublu, ukoliko on bude odlučivao pobednika.

„Kukškin je veteran, neko ko je igrao i pobeđivao, mnogo važnih meceva za reprezentaciju. Ima mnogo iskustva, mi imamo podmladjen tim videćemo ko će igrati, imamo razne kombinacije.

Što se tiče dubla danas smo se uigravali i pokušavali da treniramo određene situacije sa kojima ćemo se susretati. Ukoliko budemo igrali Nikola Ćaćić i ja potrudićemo se da to bude bolje nego protiv Nemaca. Nadamo se najboljem radujemo se publici. U Insbruku je bila malo sablasna atmosfera pred praznom dvoranom. Nadam se da će u Madrid doći naši ljudi koji žive ovde ili ako mogu da doputuju iz Srbije“, rekao je prvi reket sveta.

Ukoliko Srbija pobedi Kazahstan u polufinalu će igrati sa boljim iz duela Italije i Hrvatske.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR