Glas Javnosti

IDEEEMO NOLEEEE! SRBIJA ČEKA 10 TITULU IZ AUSTRALIJE! Vilander: Đoković je bolji od konkurenata

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković je u još jednom dobrom meču očarao svet i pokazao da uprkos povredi nije za staro gvožđe, a o njemu su u superlativu govorili i novinari Eurosporta.

Odličnu igru pohvalio je Mets Vilander tokom izlaganja na Eurosportu, koji je istakao da je "Đoković bio mnogo bolji":

- Veoma brz početak, baš ono što je želeo. Nikada nije izgubio u polufinalu. Novak Đoković je mnogo bolji od momaka koji su ostali u četiri najboljih (Karen Hačanov, Tomi Pol, Stefanos Cicipas). Najbolji bekhend - Đoković, najbolji servis - Đoković, najbolji forhend - Đoković, najbolje kretanje - Đoković, počeo je Vilander i dodao:

- Novakov ritern je toliko dobar. Udara duboke loptice, a kada to čini ima potpunu kontrolu nad razmenom. To je u poslednja četiri kola radio, možda i na celom turniru. Gde servirati Novaku? Ne znam, nisam siguran, teško je odlučiti, rekao je Vilander.

Vilander je potom istakao da je Novak iskoristio slabosti protivnika.

- Kada igraš onako kako to čini Đoković sada, najvažnija je kombinacija vinera i neiznuđenih grešaka rivala. Kakav god procenat bio, nije bitno, samo je bitno da ih imaš više od Novaka Đokovića. Ako mu dozvoliš da kontroliše brojke, on kontroliše meč. Pol je dobio početak kakav je želeo. Bio je u meču.

Prozborio je potom koju reč i o Amerikancu.

- Impresionirao me je igrom u prvom setu. Delovao je kao da ima dobar plan igre. Ipak, bio je daleko od prilike da pobedi.

Finale Australijan opena u kojem će se Đoković sastati sa Grkom Stefanosom Cicipasom na programu je u nedelju, 29. januara u 09.30 po srpskom vremenu.

Srbin i Grk do sada susretali 12 puta a Nole je zabeležio deset pobeda i samo dva poraza. 

Poslednji put su rekete ukrstili na završnom mastersu u Torinu krajem prošle godine kada je Novak slavio sa 6:4, 7:6 (7:4). 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR