Glas Javnosti

I Raonić digao glas protiv Novaka i otkrio šta ga je srpski teniser pitao pre Adrijatura

Tenis
Autor: Glas javnosti

Zapadni mediji nastavljaju prozivku tenisera od kojih se očekuje da napadaju najboljeg među njima i da traže smenu Novaka Đokovića sa mesta predsednika Saveta Udruženja teniskih profesionalaca (ATP), posle pojave virusa korona među učesnicima „Adrija tura”. Svoj doprinos akciji dao je i Miloš Raonić, kanadski teniser rođen u Podgorici.

Znam da je Novak bio jedan od onih koji je bio protiv ideje o Ju-Es openu, rekao je da ne vidi kako grend slem turnir može da se održi pod tim uslovima. Posle svega što se dogodilo, njegovo mišljenje o tome više nema mnogo težine. Za druge stvari koje je radio mislim da je vodio igrače na pozitivan način, ali ako gledamo sada ovu situaciju, biće mu potrebno vreme da povrati poverenje.

Raonić je rekao da ga je Đoković zvao da igra na etapi „Adrija tura” u Crnoj Gori, pre no što je ona otkazana:

Nikada nisam igrao pred većinom mojih rođaka, pred mojom bakom, tetkama, stričevima. Razmišljao sam, ali ipak sam odlučio da ne idem u Evropu, ako će Ju-Es open da se održi. Osećao sam da je to nepotreban rizik, rekao je Raonić.

Naravno, novinari nisu propustili ni pitanje koje se ne tiče Novaka Đokovića nego njegovog oca Srđana, odnosno izjave da je Dimitrov došao već zaražen:

To su potpuno nekorektni komentari. Bilo je i drugih stvari koje su mogle da uzrokuju sve, možda Novakov odlazak na košarkašku utakmicu na kojoj se sreo sa Nikolom Jokićem koji je posle bio pozitivan. Mnogo je tu tračeva u ovom trenutku. Mislim da je svrsishodnije u ovom trenutku reći: „U redu, nije uspelo, šta možemo da uradimo bolje kako bismo vratili teniske turnire?– zaključio je Raonić.

Glavna meta kritičara je sada Đokovićeva pozicija u Savetu ATP. Onima koji traže od Rodžera Federera i Rafaela Nadala da se uključe u proces kažnjavanja predsednika ATP, predstavljajući to kao trenutno najhitniju temu, pridružio se i bivši Federerov trener Pol Anakon, otvorenim pozivom:

Ima deset ljudi u Savetu, oni treba da kažu šta osećaju u ovom slučaju. Oko 500 igrača širom sveta je sada na ivici žileta, nadajući se da će zaigrati za osam nedelja. Federer i Nadal treba da nateraju Đokovića da položi račun.

O tome kako se u celoj situaciji oseća najbolji teniser sveta, zajedno sa suprugom u kućnom karantinu, govori poruka koju je postavio na Instagramu, ss citatom patrijarha Pavla, uz one posvećene Vidovdanu i Kosovskom boju:

„Brodovi ne potonu zbog vode koja ih okružuje, već zbog vode koja uđe u njih. Nemojte dozvoliti da ono što vas okružuje uđe u vas i povuče vas na dno”.

Košarkaški klub Zadar objavio je Đokovićevu poruku na svojoj fejsbuk stranici:„Živeo Zadar. Svako dobro vam želim i hvala na dobrodošlici”.

(Izvor Politika)
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR