Glas Javnosti

I OVO SMO DOČEKALI: Australija PRIZNALA! Trijumf Novaka Đokovića, sada je sve jasno

Tenis
Autor: Glas javnosti

Klupko je polako počeo da se odmotava, a pitanje je šta će se sve otkriti u narednom periodu

Tačno mesec dana je prošlo otkako je Novak Đoković izgubio spor na sudu u Australiji, te je deportovan zbog toga što je ministar Aleks Houk odlučio da ukine vizu srpskom teniseru. Čak i posle mesec dana nisu otkriveni svi detalji ove sage, dok se svakoga dana dobije odgovor na neko novo pitanje. Najnovija informacija dolazi da je prvobitna viza našem teniseru odobrena od strane čoveka, a ne kompjutera.

Ovo je potvrđeno i parlamentskom komitetu, pošto su zvaničnici Ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući i sekretara Mihaela Pecula suočeni sa mnogim pitanjima i temama u Senatu, gde je na agendu došlo i pitanje o korona virusu, ali i Novaku Đokoviću, te celoj njegovoj situaciji, odnosno, odobravanju i ukidanju vize u roku od samo 10-ak dana.

Portparolka za unuturašnje poslove Laburista, Kristina Keneli, upitala je tokom zasedanja zašto srpski teniser nije na listi za praćenje kretanja, s obzirom na to da je "njegov stav za vakcinaciju dobro poznat".

Zvaničnik odeljenja je na ovo pitanje odgovorio da to ne bi napravilo nikakvu razliku ukoliko bi on bio na listi za praćenje, ali je priznao da je bio uslov da zvaničnici razmotre da li je test karaktera za podnosioce zahteva za vizu ispunjen ili ne, pre nego što i sami donesu odluku o izdavanju vize. Čime je i sam potvrdio da je ipak Đokovićeva viza prvobitno potvrđena od strane ljudi, a ne kompjutera.

Ipak, ovde se ne završava celokupna tema i u narednom periodu će biti još pitanja oko čitave situacije.

Podsetimo, Đoković je prvo suđeno i sud je stao na stranu našeg tenisera, odobrio je vizu najboljem igraču sveta, a on je počeo i da trenira u Australiji. Kasnije, Imigracioni ministar, Aleks Houk je odlučio da iskoristi svoje diskreciono pravo i istu oduzme našem teniseru, jer kako je rekao, Novak je bio pretnja po ostale i postao je bojazan da bi mnogi ljudi mogli da krenu njegovim stopama i odbiju da se vakcinišu.

BONUS VIDEO: Profesor doktor Snežana Šerbula otkriva kako nas truju arsenom

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR