Glas Javnosti

I Nemci opleli po Novaku: Šalje svetu pogrešne signale u sred pandemije

Tenis
Autor: Glas javnosti

Teniski turnir “Adrija tur” koji je inicirao Novak Đoković, izazvao je uglavnom kritičke reakcije u medijima na nemačkom jeziku.

Najviše pažnje privukla je žurka koja je posle mečeva održana u jednom beogradskom klubu.

Ugledni minhenski dnevni list “Zidojče cajtung” žestoko kritikuje u svom osvrtu prvi deo teniskog turnira Adrija tur koji je održan u Beogradu.

Prema mišljenju autora Geralda Klefmana, sasvim je neodgovorno da je, u vreme kada čitav svet pokušava da izađe na kraj s epidemijom koronavirusa, gledalište u teniskom centru “Novak” bilo prepuno gledalaca, a da su se nakon mečeva razdragani igrači međusobno grlili i u potpunosti ignorisali sve higijenske mere fizičkog distanciranja.

Uz to su se na društvenim mrežama pojavili i snimci zabave koje su, s mnoštvom ljudi, organizovane nakon mečeva.

- Novak Đoković na gotovo ciničan način opovrgava svoju ulogu uzora koju je svojevremeno za CNN definisao ovako: “Ima mnogo sportista koji ne shvataju u kojoj meri je njihov glas uticajan. Ta moć može pozitivno da se usmeri”. Ili ne – kao što je sada bio slučaj. Njegovi egzibicioni mečevi u okviru Adrija tura praćeni talasima “La Ole”, a koji su se i dogodili samo zato što postoji smrtonosni virus zbog čega su otkazane sve sportske priredbe, šalju u svakom slučaju pogrešne signale - smatra komentator nemačkog lista, a prenosi B92.

On upozorava da je virus i dalje tu, među nama, i da je fizičko distanciranje još najbolja mera zaštite.

(Izvor: Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR