Glas Javnosti

GLEDALI SMO NOVAKA KAKO PATI, KRVAVIH NOGU, KAKO NE MOŽE DA DIŠE: Potresna ispovest koja otkriva kroz šta je sve Đoković prošao!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Roditeljima vrhunskih sportista često je teže da prolazi kroz mečeve njihovih naslednika nego i samim sportistima na terenu.

Emocije najbližih na tribinama prevazilaze sportske okvire. Potvrda toga došla je u vidu ispovesti Dijane Đoković, majke najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Posebno je jedan momenat bio težak za Dijanu. Rituali i molitve su bili deo tog meča, bar na tribinama.

- Duel sa Federerom na Vimbldonu 2019. bio je najtraumatičniji koji sam ikada doživela, svi su bili protiv njega, zviždali su mu... U trenutku kada je Rodžer Federer došao do meč lopte, dodirnula sam krst koji zajedno sa reketom nosim na lančiću i rekla “možeš ti to”.
 


Tako je i bilo. Ima tu nečega. Kažu da je majčinska molitva najjača molitva. Upućujem je svojoj deci, bilo da je reč o Novaku, Marku ili Đoletu - rekla je Dijana Đoković jednom prilikom kada je bila gost u emisiji „Dok anđeli spavaju“.

Ne postoji teži osećaj od toga kada na terenu majka vidi sina koji nije u najbolje fizičkom stanju.

- Desilo se to više puta. Kada sam ga gledala kako pati, kako ne može da diše, krvavih nogu... Možda se to na televiziji ne vidi, ali ja vidim, vidim mu izraz lica, prepoznam u kakvom je stanju kad izađe na teren. Kad stavi onaj peškir preko glave, pa kad ga skine, ima sasvim drugi izraz lica - poručila je Dijana.

Inače, Novak se nalazi u Australiji, a prvi meč na turniru u Adelaideu igra sutra protiv Lestinea. Posle ovog turnira na programu je Australijan open.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR