Glas Javnosti

Gardijan: Đokovićevi stavovi o vakcini opasni

Tenis
Autor: Glas javnosti

Britanski list "Gardijan" ponovo se osvrnuo na izjavu najboljeg tenisera sveta Novaka Ðokovića o vakcini protiv korona

U kolumni novinara Tumanija Karajola, pod naslovom “No-vaxx Ðoković: Zašto njegov duhovni pogled na svet može da ima opasnu stranu”, podseća se na Novakov razgovor sa Endijem Marijem. Sa Britancem je govorio o svojim dnevnim rutinama, dan pre izjave o vakcini sa srpskim sportistima.

Gardijan” u prvi plan stavlja Ðokovićevu bezglutensku dijetu, koja mu je pomogla da postane bolji teniser, kao i uticaj gurua Pepea Imaza, koji je koristio “neobične” metode i gotovo govorio o spiritualnim stvarima.

- Očigledno je da je to uspelo u Ðokovićevom slučaju. On je prvi teniser sveta, ima 21 meč bez poraza, a juri Nadala (19) i Federera (20) po broju grend slem titula. On ih ima 17. Verovatno će i uspeti u tome, ali njegova duhovnost treba da ostane lična – sve dok nije štetna - piše “Gardijan”.

Uz podsećanje na razgovor sa srpskim sportistima, u kom je Ðoković rekao da je protiv toga da vakcina bude obavezna, novinar Karajol navodi da je između “pronalaska utehe u duhovnosti” i potencijalnog “projektovanja opasnih narativa” tanka linija.

Novinar “Gardijana” dodaje i da je Ðokovićeva supruga Jelena širila viralni video o 5G mreži.

- Pandemija koronavirusa pokazala je koliko lične odluke univerzalno mogu da utiču na mnogo ljudi. Ðoković je jedan od najpoznatijih ljudi u Srbiji, a suprotstavljanje vakcinaciji nosi veliku opasnost - navodi se uz posećanje da srpski teniser ideološki bio protiv operacije lakta, zbog cega se rastao sa trenerom Andreom Agasijem.

- Zvanična medicina je razlog zašto je bol nestala. Pet meseci kasnije je podigao Vimbldon, a već u novembru je bio prvi reket sveta. Na kraju, realnost je pobedila - zakljucuje “Gardijan”.

 

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR