Glas Javnosti

GAF U REŽIJI SRĐANA ĐOKOVIĆA: Slao iz Australije poruke podrške Putinu i Rusiji! (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Oglasio se i ukrajinski ambasador u Australiji zbog fotografija sa ruskim zastavama.

Fotografisanje Srđana Đokovića sa navijačima koji su imali ruske zastave, sporni simbol "Z" na majici koji se povezuje sa rusko-ukrajinskim sukobom, i poruka "Živela, Rusija" koja se čuje na snimku, stvorila je kampanju tekstova protiv najboljeg srpskog tenisera koga sutra od 09.30 očekuje meč polufinala protiv Amerikanca Tomija Pola.

Povodom Đokovićevog poziranja oglasio se i ukrajinski ambasador za Australiju i Novi Zeland Vasil Mirošničenko: 

- Ovo je prevršilo meru. Među srpskim zastavama nalazi se: ruska zastava, Putin, Z-simbol, takozvana zastava Donjecke Narodne Republike - napisao je ambasador na Tviteru uz link do snimka.

- To je takva sramota… - dodao je on i adresirao sve to na organizatora turnira.

Na sve ovo došao je i snimak Novakovog oca na kojem se fotografiše sa navijačem koji drži zastavu sa likom Putina i uzvikuje "Živela, Rusija". Zbog ovog događaja, koji se u Australiji smatra za težak incident, pa i kršenje pravila koje je organizator turnira postavio, oglasila se i teniska federcija zemlje domaćina:


- Mala grupa ljudi je istakla neprikladne zastave i simbole i pretila je obezbeđenju posle meča u sredu uveče. Oni su bili odstranjeni. Igrači i njihovi timovi su obavešteni u vezi sa zastavama i simbolima kako bi izbegli bilo kakvu remetilačku situaciju. Nastavljamo da blisko sarađujemo sa bezbednosnim agencijama i agencijama za sprovođenje zakona.

Istovremeno na društvenim mrežama širi se negativno raspoloženje prema Novaku Đokoviću, dok pojedini "hejteri" traže proterivanje njegovog oca i zemlje.

Da li će nekog iznenaditi ovakav scenario, ako zaista dođe do njegovog ostvarenja?

Glas javnosti/24 sedam.rs



 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR