Glas Javnosti

FENOMENALNA KARIKATURA obožavatelja Novaka Đokovića: Teniser kao RIMSKI IMPERATOR! (FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković je peti put osvojio Masters u Rimu a to je inspirisalo mnoge umetnike da na neobičan način prikažu njegov trijumf.

Jedan od njih  Aladin Tabaković odlučio da na karikaturi Srbina pokaže kao rimskog imperatora.

Kao cezara sa lovorovim vencem oko glave, krunom na glavi, te crveno-plavo-belim detaljima koji simbolišu zastavu Srbije.

Čitava scena je postavljena u areni koja podseća na čuveni Koloseum u kome su se odvijale gladijatorske borbe. Umesto loptice Novak na tlo baca korona virus, a u džaku uz njegovu togu nalaze se trofeji koje je prethodno osvojio u Sinsinatiju i Dubaiju ove godine. Na "semaforu" je ispisan broj 46 (broj masters titula koje je Srbin podigao) dok je na nebu ispisano "Forza Roma", poruka koju je Đoković više puta ponovio.

Ipak, centralni deo karikatura okupiraju dva, deluje starija, lava. Nimalo slučajno su mnogi pomislili da je ovo aluzija na vremešne Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji su stariji od Srbina. Mnogi su ovo doživeli kao poniženje dva velika šampiona jer slika nosi poruku da je njihovo vreme prošlo i da je Đoković prosto bolji od njih

(Glas jvanosti/Kurir.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR