Glas Javnosti

FEDERER NIJE NI ČESTITAO ĐOKOVIĆU: Za Nadala sve reči hvale, za Novaka ništa

Tenis
Autor: Glas javnosti

Velika trojka obeležila je svetski tenis. Rafael Nadal ima 22 Grend slem titule, Novak Đoković jednu manje, a Rodžer Federer dve manje od Španca. Iako su svi uvek isticali kako postoji međusobno poštovanje i uvažavanje, deluje da to kada su u pitanju Rodžer i Rafa to postoji samo međusobno, dok Đoković zavređuje daleko manje poštovanja od dvojice najvećih rivala.

I mnogi bi rekli da je to jedna od teorija zavere, da ne vole Novaka iz ovog ili onog razloga, ali to je jednostavno činjenica koja se teško krije i pored toga što Švajcarac i Španac u intervjuima tvrde drugačije.

Kada je Rafael Nadal osvojio 21. Grend slem titule ove godine na Australijan openu, Federer mu je napisao veliku čestitku, a sada, kada je Novak došao do istog cilja. Pa, čestitke nije ni bilo.

- Kakav meč! Prijatelju i velikom rivalu Rafaelu Nadalu srdačno čestitam na tome što je postao prvi čovek koji je osvojio 21. grend slem titulu. Pre nekoliko meseci smo se šalili da smo obojica na štakama. Neverovatno. Nikad ne potcenjujte velikog šampiona. Tvoja neverovatna radna etika, posvećenost i borbeni duh su inspiracija za mene i za bezbroj ljudi širom sveta. Ponosan sam na to što delim ovu eru s tobom i počastvovan sam što imam ulogu u tome da te guram da ostvaruješ sve više i više, kao što si i ti meni radio u poslednjih 18 godina - napisao je Federer kada je Nadal osvojio Australijan open i stigao do svoje 21. titule.





To dovoljno govori o tome koliko Federer ceni Đokovića i njegove uspehe. Ili koliko mu oni smetaju.

Ni Nadal se nije baš proslavio i napisao posebnu poruku Novaku, već je samo u komentaru kratko čestitao rivalu.

- Vau, koliko veliki momenat. Uživaj u njemu. I sve čestitke - napisao je Nadal u komentaru Đokovićeve objave.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR