Glas Javnosti

Evo šta Mats Vilander misli, ko je najbolji teniser svih vremena

Tenis
Autor: Glas javnosti

Legendarni Mats Vilander tvrdi da mu nije bitno ko će imati najviše grend slem titula, pošto će Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera pamtiti kao najbolja tri tenisera u istoriji.

Srbin je u nedelju na Vimbldonu osvojio 21. najvredniju titulu. Sada ima jednu manje od Španca i jednu više od Švajcarca.

- Pre nekoliko godina su te brojke bile veoma važne, ali čini se da moramo da počnemo da razgovaramo o momentumu koji je svako od njih imao - rekao je Vilander.

- Novak je prošle godine imao šansu da osvoji kalendarski grend slem i dođe do 21 grend slema. Ali nije, izgubio je od Medvedeva u finalu US opena. Onda je Rafa, uprkos svim kvotama, trijumfovao na Australijan openu. Posle toga je, naravno, pobedio na Rolan Garosu i sada ima 22 titule.



Šveđanin se osvrnuo na nastavak borbe među trojicom velikana i činjenicu da Đoković verovatno neće moći da igra na US Openu ove sezone.

- Ovde je pitanje da li će Novaku biti dozvoljeno da ode i igra US Open zbog toga što nije vakcinisan. Ali da li će na kraju to da bude bitno? Ko će biti najveći svih vremena? Sva trojica su imali tri, četiri godine kada su dominirali. Sada se nadmeću Rafa i Novak, a mi smo privilegovani da budemo deo toga. Mene lično nije briga ko završiti sa najviše slemova. Pamtićemo ih kao trojicu najboljih tenisera u istoriji - zaključio je Vilander.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR