Glas Javnosti

Endi Mari savladao Beretinija u prvom kolu! (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Endi Mari uspešno je savladao prvu prepreku na Australijan openu, on je sa 3:2 (6:3, 6:3, 4:6, 6:7 i 7:6) bio bolji od Matea Beretinija.

Veoma uzbudljiv meč odigrali su Mari i italijanski teniser, podsetili su na momente na vremena kada je britanski as bio na vrhuncu svoje karijere.

Počeo je sjajno meč nekadašnji prvi reket sveta, imao veliku prednost u setovima, pred kraj kraj morao da spašava meč loptu, ali je ipak pobedom počeo nastup na Otvorenom prvenstvu Australije.

Mari je oduzeo odmah prvi servis svom rivalu i sigurnom igrom došao je do vođstva u setovima.

Drugi set počeo je i završio na identičan način, samo što je brejkom u devetom gemu duplirao prednost u setovima.

Beretini je u ovaj meč ušao kao bolje rangirani na ATP listi, a to je uspeo da demonstrira tek u trećem setu koji je rešio u svoju korist, uz brejk u petom gemu.

Četvrti set doneo je najviše neizvesnosti, oba tenisera su odlično igrala na svoj servis i nije bilo brejka tako da je taj-brejk rešavao pobednika tog dela igre.

Prvi do poena na protivnički servis došao je Beretini, ali je Mari odmah uzvratio za 3:3, do kraja seta je viđen još po jedan mini-brejk, Italijan je propustio set loptu kod 6:5, ali je ipak u igri živaca dobio taj-brejk sa 9:7 i poravnao rezultat u setovima.

U odlučujućem petom setu nije bilo brejkova, Italijan je posle vođstva od 5:4 u gemovima imao i meč loptu, međutim, britanski teniser uspeo je da je spasi i kasnije dobije taj gem.


Pobednik seta, samim tim i meča, odlučen je u drugom taj-brejku. Prvi je servirao Beretini, a Mari je došao do mini-brejka posle kog je bio siguran na svoj servis i nadahnut time uspeo je da dođe do dva nova mini-brejka za prednost od 5:0.

Uzvratio je Italijan mini-brejkom, došao do 6:3, ali rival je bio siguran na svom servisu i Beretini je morao da spašava nekoliko meč lopti, što ga je dovelo do 8:6, međutim Mari je osvojio poen na svoj servis i tako došao do trijumfa.

Njihov duel trajao je četiri sata i 54 minuta.

Andrej Rubljov je za dva sata nadigrao nekada trećeg tenisera sveta, Dominika Tima sa 3:0, po setovima (6:3, 6:4, 6:2).

Grigor Dimitrov je istim rezultatom pobedio protiv Aslana Karaceva, po setovima (7:6, 7:5 i 6:2).

Srpski teniser Laslo Đere ostvario je svoju prvu pobedu ikada na Australijan openu, bio je bolji od Zizu Bergsa sa 3:1, po setovima (6:4, 1:6, 6:4, 6:1).

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR