Glas Javnosti

DOBAR ŽREB ZA NOVAKA! Održan žreb za Australijan open: Đoković izbegao Nadala i Medvedeva pre finala! Evo sa kim igra PRVI MEČ

Tenis
Autor: Glas javnosti

Održan je žreb za Australijan open, a najbolji srpski teniser Novak Đoković odlično je prošao! Neće srpski teniser imati mnogo muka u pohodu na jubilarnu 10. titulu u Melburnu.

Đoković će se u prvom kolu sastati sa Robertom Karbaljesom Baenom, a izbegao je Rafaela Nadala i Danila Medvedeva do finala!

Novak, koji je bio četvrti nosilac je žrebu, a u drugoj rundi sastaće se sa boljim iz duela Bolivijca Uga Delijena i kvalifikanta. U trećem kolu bi rival mogao da mu bude Aslan Karacev ili Laslo Đere, koji se nalazi u ovom delu žreba.



Nole je u svom delu žreba izbegao mnoge glavne favorite, pošto mu je projektovani rival u četvrtfinalu Andrej Rubljov, ali bi u četvtfinalu mogao da igra i protiv Nika Kirjosa, koji na startu AO igra protiv Romana Safiulina, ili protiv Holgera Runea, koji je takođe u Novakovoj četvrtini, a koji će u prvom kolu igrati protiv Filipa Krajinovića.

asper Rud projektovani je Novakov protivnik u polufinalu, Norvežaninu u četvrtfinalu ide Fric, a u tom delu žreba su i Davidovič Fokina, Beretini, Zverev...

Tu se nalazi i Miomir Kecmanović, koji u prvoj rundi igra sa kvalifikantom, zatim sa pobednikom duela Džang – Šelton, dok bi u potencijalnoj trećoj rundi za rivala imao Frica.



Nadala sreća nije pogledala, pošto igra sa Džekom Drejperom, a ukoliko savlada žilavu prepreku sledi mu druga runda protiv Nakašima ili Mekdonalda.

Nadalov projektovani rival u polufinalu jeste Stefanos Cicipas, koji počinje od Kventina Alisa, od nosilaca su mu na putu Van de Zandshulp i Siner ili Muzeti, dok četvrtfinale donosi okršaj sa Feliksom, koji na svom putu ima Kamerona Norija. U tom delu žreba je i Borna Ćorić, koji na startu igra sa Jiržijem Lehečkom.

U ženskoj konkurenciji prva teniserka sveta Poljakinja Iga Švjontek u prvom kolu čeka Nemicu Julu Nimajer, a druga igračica na WTA listi Tunišanka Uns Džabir igra protiv slovenačke teniserke Tamare Zidanšek.

Australijan open se održava od 16. do 29. januara. Titulu brani Rafael Nadal, ali je prema kladionicama najveći favorit upravo Đoković, koji ove godine juri rekordnu 10. titulu na Australijan openu.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR