Glas Javnosti

ĐOKOVIĆU, NISI NIKAKAV UZOR MLADIMA: Italijan OŠTRO iskritikovao Novaka, pa ga uporedio sa Nadalom i Federerom

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković ne prestaje da bude tema širom sveta, a mnogo je i onih koji su mu poslali različite poruke i "lekcije" upozorenja.

Zvaničnici različitih zemalja poput Španije, Velike Britanije, Italije se utrkuju kako bi svetskom broju jedan poslali neku poruku upozorenja. Prvi čovek Mastersa u Rimu, Serđo Palmijeri bivši teniser iz sedamdesetih godina jedan je od poslednjih u nizu koji je komentarisao Đokovićeve poteze.

- Novak Đoković ima kontroverzan karakter, pravi poteze rizikujući samog sebe. Činjenica da nije uzor za mlade u ovom sportu je apsolutno tačna. Nije stigao do nivoa na kome su Federer i Nadal, rekao je Palmijeri za jedan italijanski radio, a preneo b92.net.

Posle svega što se desilo u Melburnu, Italijan kaže da je zabrinut za Novakovo mentalno zdravlje.

- Ta dešavanja mogu da ugroze mentalno stanje, koje je potrebno svakom vrhunskom sportisti. Ne bih se ponašao kao direktor Australijan opena kada je favorizovao dolazak Novaka u Melbuirnu, bez kordinacije sa vlastima

On je takođe objasnio da su pravila za natup u Rimu jasna i da će morati da ih se pridržava ako želi da igra na turniru. 

- Imam dug i dobar odnos sa Novakom. On ima jak karakter, prebrodiće sve ovo. Da li će igrati na Otvorenom prvenstvu Italije od njega zavisi, ako se prijavi, pravila moraju da se poštuju. Ako igrači se budu pridržavali toga, neće biti razloga da ih ne prihvatimo", zaključio je Palmijeri.

BONUS VIDEO: DR SEMIR OSMANAGIĆ: OTKRIO SAM NOVAKOVU TAJNU

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR