Glas Javnosti

ĐOKOVIĆEV ISTORIJSKI TRIJUMF: Novak posle VELIKIH MUKA i prekida savladao Monfisa (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trijumfom nad Gaelom Monfisom počeo je nastup na Masters turniru u Madridu.

To je rekordna 18. pobeda Đokovića nad Monfisom i sada u zvaničnim mečevima protiv francuskog tenisera ima skor 18:0. Ujedno, odbranio je prvo mesto na ATP listi koje je mogao da izgubi od ponedeljka, u slučaju da je izgubio.

Đoković je ovom pobedom obezbedio prvo mesto na ATP listi i sledećeg ponedeljka, pa će se dodatno približiti apsolutnom rekordu. Novak će u ponedeljak ući u 369. nedelju, a cilj je da prestigne rekord Štefi Graf koja ima 377 nedelja na vrhu.


Bio je ovo 18. međusobni duel i 18. trijumf Đokovića. Nikada niko u istoriji tenisa nije ostvario takvu dominaciju protiv nekog igrača kao Đoković protiv Monfisa. Novak ima tri kombinacije kako može da ostane prvi i nakon Rima. Ukoliko osvoji Rim ili Madrid, ako u jednom ispadne u trećem kolu a u drugom dođe do finala, ili stigne do polufinala u oba mastersa.


Srpski as će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz duela Denisa Šapovalova i Endija Mareja. Meč je trajao 1:28 minuta.

Novak se prvi suočio sa brejk prilikama, ali je uspeo da spase dve pre nego je jako nevreme prekinulo meč tokom četvrtog gema pri rezultatu 2:2.


Pošto je teren pokriven pokretnim krovom meč je nastavljen a Novak se suočio i sa trećom brejk prilikom. Uspeo je i iz te situacije da se izvuče, a potom je svoju prvu brejk priliku pretvorio u gem. Poveo je sa 4:2 i potom priveo rutinski set kraju za 47 minuta igre.

Đoković je u trećem gemu drugog seta ponovo napravio brejk, a zatim u sedmom još jedan što mu je bilo dovoljno za konačan trijumf. Novak je iskoristio sve tri brejk lopte u meču, a spasao je svih pet Monfisa.


Početak je bio veoma miran, mada je Novak morao da spasava dve brejk prilike već na startu. Na 2:2 i 40:40 je kiša prekinula meč i imali smo pauzu od pola sata dok se na centralnom terenu u Madridu nije postavio krov.

Kada je to obavljeno, u novonastalim dvoranskim uslovima Đoković je bio mnogo bolji i vezao je tri gema kojima je stekao nedostižnu prednost. Vrlo sigurnim servisima je priveo prvi deo meča kraju i sa 6:3 poveo u setovima.


Drugi set počeo je slično, ali je Novak nastavio da igra na krilima stečene prednosti i vrlo brzo je ponovo oduzeo servis Monfisu.

Kako je meč odmicao, povećavao je "brzinu", smanjivao greške i došao do 5:2 i dva brejka razlike, te je sa novim lopticama servirao za pobedu. To je učinio vrlo sigurno i upisao je 18. pobedu protiv Francuza koji za Srbina, definitivno, nema leka, piše B92.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR