Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ U KUĆI SLAVNIH? Nole nominovan u dve kategorije, evo kako da glasate (FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković je među kandidatima za ulazak u tenisku Kuću slavnih.

Nole je  nominovan u dve kategorije. Prva, zajedno sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom - "epska rivalstva", a potom i sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije u kategoriji "najpoznatije proslave", podsetimo, reč je o šišanju na terenu nakon osvajanja salatare.

- Ove figure su bile veličanstvene jedna naspram druge. Federer i Nadal su se 2004. borili u svom prvom od 40 blistavih duela. Prema poslednjem prebrojavanju, Đoković i Nadal su se "sudarili" u 58 navrata, sastali su se u devet finala na GS. Srbin i Švajcarac su od 2006. do 2021. igrali 50 puta, a ova rivalstva su promenila samu igru - stoji u objašnjenju rivalstva pomenute trojice tenisera.



Tu su još tri kategorije, poput "pepeljugine priče" u kojoj se nalazi osvajanje Vimbldona Gorana Ivaniševića 2001. godine, zatim "najbolji povratak u meč" gde je ovogodišnji Australijan open i preokret Rafaela Nadala protiv Danila Medvedeva, kao i "momenat nacionalnog ponosa" u kom se takođe nalazi Ivanišević iz 2001. godine, kao i Endi Marej i Vimbldon iz 2013.

Novaka nema ni u jednoj od te tri spomenute druge kategorije, iako je imao neke spektakularne mečeve, poput preokreta protiv Federera u finalu Vimbldona 2019. godine kada je spasao dve meč lopte.

"Trojica velikih rivala su bila maestralna u međusobnim duelima. Te 2004. godine su Rodžer i Rafa odigrali svoj prvi meč. Novak i Nadal su imali 58 okršaja, Srbin i Švajcarac su 50 puta odmerili snage. Njihovo rivalstvo je promenilo ovaj sport", navodi se u obrazloženju za kategoriju rivalstava.

Glasanje traje do 30. aprila i svoj glas možete dati OVDE

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR