Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ U ČETVRTFINALU: Na sledećem stepeniku ga čeka Nadal, evo kako je izgledao današnji meč (FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske u Rolan Garosu, pošto je danas u osmini finala pobedio Argentinca Dijega Švarcmana sa 3:0 - 6:1, 6:3, 6:3.

a prolazak u polufinale Đoković će u utorak igrati protiv boljeg iz duela između Španca Rafaela Nadala i Kanađanina Feliksa Ože Alijasima.

Novak je do sedme pobede u isto toliko međusobnih susreta sa Švarcmanom stigao posle dva sata i 17 minuta, pa je tako u dosadašnja četiri meča na pariskom grend slemu na terenu proveo samo osam sati, što je fantastičan učinak.

Prvi set Đoković je dobio veoma lako, pre svega zbog 18 neiznuđenih grešaka Švarcmana, koji je u tom delu meča napravio i pet dvostrukih servis grešaka.



Drugi set prvi igrač sveta je počeo bez prave koncentracije, što je Argentinac iskoristio da napravi brejk i povede sa 3:0, da bi potom usledilo pola sata najbolje Đokovićeve igre u ovoj sezoni, kada je pokazao da je u punoj formi.

Srpski teniser je osvojio šest gemova zaredom, čime je potpuno slomio protivnika, pre svega mentalno, pa je Đokoviću ostalo da u trećem setu rutinski završi posao.


Igra koju je Novak danas prikazao potvrdila je da potpuno spremno ulazi u završnicu turnira, a ako sve bude prema predviđenjima, teniski svet će za dva dana imati priliku da gleda njegov 59. međusobni duel sa Nadalom.

Poslednji put njih dvojica su se sastali prošle godine, takođe na Rolan Garosu, kada je Đoković slavio u polufinalu, da bi potom u finalu savladao Stefanosa Cicipasa i drugi put osvojio Kup musketara, objavio je Fonet.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR