Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ PUŠTEN KUĆI: Evo šta sad čeka Novaka u "operaciji Olimpijske igre"

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković je u sredu imao hirurški zahvat na kolenu desne noge nakon što je pocepao meniskus u duelu 4. kola Rolan Garosa protiv Franciska Serundola.

Jedan od najboljih sportista sveta je istog dana napustio sportsku kliniku u centru Pariza i posvetio se oporavku.

Novak Đoković je u sredu bio podvrgnut operaciji, nakon što je u meču 4. kola protiv Franciska Serundola, pocepao meniskus desnog kolena.

Zahvat je obavljen u privatnoj sportskoj klinici Ramsay Santé, koja je 2011. godine otvorila 21 specijalizovani centar širom Francuske. Kako je moglo da se sazna, zahvat je obavio mlađi doktor.

U Parizu je i dobra vest potvrđena Sportalu: odmah nakon operacije, Đoković je pušten kući. Uskoro bi Nole mogao da počne sa rehabilitacijom, odnosno za desetak dana bi mogao da počne da trči pravolinijski.


Opet ćemo gledati ovakve slike: Đoković na Rolan Garosu 2023. godine   (Foto: Jutjub)

Ceo oporavak trebalo bi da traje oko tri sedmice, a Đoković će 99% preskočiti Vimbldon, ali će učestvovati na Olimpijskim igrama, gde će pokušati da osvoji zlato, jedino odličje koje mu u bogatoj karijeri nedostaje.

Koliko je Novak motivisan da sebi i Srbiji donese zlatno odličje sa Igara najbolje govori podatak da nije mnogo razmišljao već je doneo odluku da ode na operaciju odmah. To govori o ozbiljnosti njegove namere da bude najbolji na Igrama.

Sezonu na travi će, kako stvari stoje sada, preskočiti, ali ne bi bilo iznenađenje da ga vidimo na šljaci na turnirima koji se održavaju neposredno pred Olimpijske igre. U to vreme na programu su turniri u Hamburgu, Gštadu, Baštadu i Njuportu (poslednji nije realan jer neće Đoković ići u Ameriku, pa se vraćati u Evropu). Realno bi bilo da neki od tri nabrojana turnira daju osvajaču 24 grend slem titule vajld kartu.

Podsetimo, on se povredio u duelu protiv Franciska Serundola, a za povredu je okrivio loše stanje terena.


Glas javnosti/B06S


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR