Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ PORAŽEN U MONTE KARLU: Nole servirao očajno, izgubio čak osam servis gemova! (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković izgubio je od Lorenca Musetija u osmini finala Monte Karla sa 4:6, 7:5, 6:4 u meču sa puno nervoze, ne previše dobrog tenisa i nestvarnih 15 brejkova!

Verovali ili ne - srpski as izgubio je svoj servis čak osam puta!

Servis nije bio prednost nijednom teniseru, ali je za nas posebno zabrinjavajuće koliko je taj segment igre bio slab kod srpskog asa.

Činilo se na momente da je Novak koristio iskustvo i da se lakše prilagodio teškim uslovima... Uz kvalitet koji je svakako na njegovoj strani, došao je do prvog seta.

Nije bilo previše lepih poena, osim u retkim trenucima kada je snažan vetar mirovao, a zaista je neobično da se na ovakvom nivou u muškom tenisu sretne ovoliki broj brejkova.

Novak je od starta davao jasne znake nervoze zbog nemogućnosti da odigra onako kako želi, uspeo je koliko-toliko da se smiri i privede nekako ludi prvi set kraju.

Međutim, u nastavku su se dešavale još čudnije stvari... Brejk za brejkom, preokret za preokretom.

Pri rezultatu 4:3 za Novaka, na servisu Musetija, došlo je do ozbiljne rasprave srpskog tenisera i sudije koja je sišla sa stolice i tvrdila da loptica nakon udarca Musetija nije izašla u aut.



Đoković je bio u pravu, ali nije uspeo to da objasni sudiji, nakon čega je izgubio gem, pa onda i sledeći na svom servisu.

Museti je imao 5:4, servirao je za osvajanje drugog seta, ali to nije uradio uspešno. Đoković se izvukao iz teške situacije, napravio je brejk i produžio drugi set, ali potom je usledio novi slab servis gem i brejk Italijana koji mu je doneo ispostaviće se vetar u leđa. Svoj servis gem je osvojio i izborio set odluke.

Solidno je Novak dobro treći set, ali potom je usledila pauza zbog provale oblaka.

Po povrtaku igrača na teren Museti je bio mnogo bolji... Novak je bio neprepoznatljiv. Servis, opet, nije funkcionisao kako smo svi želeli.

Novak je imao čak 46 grešaka! To je previše da bi se dobio meč na ovom nivou. 

Glas javnosti/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR