Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ PONOVO NA VRHU! Novak u polufinalu mastersa u RImu

Tenis
Autor: Glas javnosti

Đoković je u četvrtfinalu mastersa u Rimu savladao nezgodnog Kanađanina Feliksa Ože Alijasima sa 2:0, po setovima 7:5 i 7:6 (1).

Ovim trijumfom, Novak će nastaviti put ka šestoj tituli na ovom mastersu, ali je i obezbedio ostanak na prvom mestu ATP liste, najmanje još četiri nedelje, odnosno do kraja Rolan Garosa.

Đoković je stigao do 999. pobede u  karijeri, pa će sutra protiv Kaspera Ruda biti u prilici da upiše hiljaditu pobedu, a njihov meč je drugi na programu i počeće u 19 sati i 30 minuta. To će ujedno biti i Novakovo 13. polufinale u Rimu.

Novak Đoković je od početka meča igrao agresivno, pogotovo na kada je on servirao, ali takva igra nije uplašila mladog Kanađanina, naprotiv. Momak star samo 21. godinu iz Montreala mu je veoma dobro parirao i prvi mogao da dođe do brejka u ovom susretu. U petom gemu je Feliks imao jednu šansu da oduzme servis, ali je Novak spasao. Sve do samog finiša seta, odnos snaga je bio ujednačen, a onda je u osmom gemu Novak stigao do brejke lopte i iskorstio ju je.


Delovalo je u tim momentima da je Đoković na korak do osvajanja prvog seta, međutim, usledio je njegov najlošiji gem i ribrejk Kanađanina. Međutim, brzo se vratio prvi teniser sveta. Usledila su dva gema, po jedan obojice bez izgubljenog seta, da bi u 11 gemu Novak stigao do tri brejk lopte, prvu nije iskoristio, ali drugu jeste za 1:0 u setovima posle 52 minuta na terenu.

Drugi set je u dobroj meri ličio na prvi, iako je moglo da bude sve potpuno drugačije. Sigurno su i jedan i drugi startovali, a onda je deveti teniser sveta stigao do 40:40 u petom gemu, međutim nije uspeo da obezbedi ni šansu za brejk. Nakon teškog gema, Novak je u narednom prvo propustio dve brejk lopte, pa još jednu i onda tek iz četvrte uspeo da dođe do brejka.


Potvrdio je potom Srbin brejk, ali u osmom gemu nije iskoristio meč loptu, kao ni u prvom setu, kada je na snazi bio taj rezultat. U narednom gemu je Kanađanin izjednačio, a onda došao i do 5:5. Nakon toga po gem uzimaju i jedan i drugi, čime je drugi set otišao u taj brejk. Novak je u tom delu odigrao sjajno, dopustio je protivniku da samo jedan poen osvoji, te otišao u polufinale.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR