Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ KAO MAŠINA: Novak na Završnom turniru čisti sve pred sobom

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak danas od 14.00 igra protiv Danila Medvedeva poslednji meč u grupi na Završnom mastersu u Torinu, a već se plasirao u polufinale i još dva trijumfa dele ga od poslednjeg pehara u sezoni

Dugo nismo gledali ovako ubitačnog Novaka Đokovića. Uživanje je gledati kako pobeđuje i u psihičkim i u fizičkim igricama protiv rivala na Završnom mastersu u Torinu. Srpski teniser je već posle dva kola već obezbedio plasman u polufinale.

Najpre je ubedljivo savladao Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 7:6(4), a onda je demolirao Andreja Rubljova sa 6:4, 6:1. Danas od 14.00 igra protiv Danila Medvedeva, koji je ostao bez šansi da se plasira u polufinale, ali će pokušati da upiše prvu pobedu u Torinu.


Koliko je Đoković bio dominantan svedoči što je stigao već do 43. pobede na Završnom turniru, ispred njega je Federer sa 59 trijumfa. Posle Novaka najviše pobeda imaju Rafael Nadal (20), Danil Medvedev (9), Stefanos Cicipas (6), Kasper Rud (4), Andrej Rubljov (3), dok Tejlor Fric i Feliks Ože-Alijasim imaju po jedan trijumf.

Pre početka turnira je imao više pobeda nego svi ovi igrači zajedno, što je zaista impresivna statistika.

Ipak, Novak je i te kako motivisan da ove godine još jednom podigne trofej. Iako je gotovo redovno bio u polufinalu Završnog mastersa, od 2015. godine nije podigao pehar. Trenutno ima pet i samo ga jedna deli od rekorda koji drži Rodžer Federer.

„Uvek imam nešto da dokažem, prvo sebi, a onda i drugima. Kada god izađemo na teren, oči su uprte u nas, postoje očekivanja. Imao sam zaista dobru karijeru i uvek se očekuje najviše, to je veliki pritisak. Nije lako nositi se sa time, ali to je privilegija. Želim da nastavim. Ne osećam da je kraj blizu,jer se osećam dobro mentalno i fizički. Motivisan sam, nastaviću da radim“, poručio je srpski as.


Upravo mu je Švajcarac tokom godina bio veliki motiv da pomera granice, pa nema sumnje da je i sada i te kako motivisan. Uz to bi bila svojevrsna osveta za sve što mu se dešavalo tokom ove godine, a veliki vetar u leđa mu je poruka Australije da je dobio vizu i da je ponovo dobrodošao u Melburn.

„Bio sam veoma srećan kada sam primio tu vest. To je olakšanje posle sve što smo ja i meni bliski ljudi proživeli ove godine u Australiji i posle toga. Da li je to uticalo na moju igru? Voleo bih da verujem da jeste, zašto da ne? Ipak, mislim da nije previše, jer znam kako treba da se spremam za meč. Sada kada je sve jasno, znam kako da organizujem pripreme, pa je skinut pritisak sa mene i mog tima. Australijan open je moj najuspešniji slem, tamo sam stvorio neke najlepše uspomene i naravno da želim da se vratim tamo kako bih igrao tenis“, objasnio je osmi reket planete.


A kako igra sada Đoković kada mu je pao veliki pritisak sa pleća? Najbolje se to videlo protiv Rubljova kog je bukvalno obrisao sa terena za samo 69 minuta. Dozvolio mu je da uzme samo sedam poena na njegov servis tokom čitavog meča i imao je 12 asova. Briljatna partija i kako je sam poručio bio mu je to najbolji set u sezoni.

Sada je podigao formu na novi nivo i verovatno će u polufinalu imati i lakši zadatak nego što je imao u grupi kada se pogledaju imena rivala. Takođe će imati više vremena da se odmori, jer igra u dnevnom terminu, pa deluje da se sve sklapa da piše istoriju.

Uspeo je da upiše i 32 pobede na Završnom mastersu bez da protivniku dozvoli da osvoji ijedan set, pretekao je Ivana Lendla i ispred njega je još samo Rodžer Federer sa 40 trijumfa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR