Glas Javnosti

DIGLA SE FRKA! Novaku niko ništa ne može, pronađena rupa u pravilima

Tenis
Autor: Glas javnosti

Pošto je potvrđeno da će Novak učestvovati na ovogodišnjem Australijan openu, postavlja se pitanje da li se srpski as vakcinisao ili pravila za njega ne važe.

Iako se Đoković nije zvanično izjasnio o vakcinisanju, postoje četiri mogućnosti zbog kojih on ipak može da učestvuje na teniskom turniru.

Prva mogućnost je da je ipak primio vakcinu, druga da će ići u karantin pre početka grend slema, treća da se prijavio i da još uvek razmišlja šta da uradi i četvrta da je za njega napravljen izuzetak!

Kako je za australijske medije objasnio vicepremijer države Viktorije Džejms Merlino, četvrta opcija je takođe jedna od mogućnosti za sve putnike koji ulaze u Australiju, a prethodno nisu imunizovani.

- To su pravila. Medicinski izuzeci su samo to - to nije rupa u pravilima za privilegovane tenisere. To je medicinski izuzetak u posebnim uslovima ako imate akutno medicinsko stanje - rekao je Džejms Merlino za australijsku TV stanicu "7NEWS".

Nezavisni medicinski eksperti iz Australije doneće odluku da li Novak uopšte može da dobije "medicinsko izuzeće", dok je jedan od organizatora Australijan opena rekao da će Đoković doći pod istim uslovima kao i ostali i da povodom njega neće ništa specijalno učiniti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR