Glas Javnosti
Pošta_mobilni_stiki_320x100

DA LI JE OVO NOVAKOV KONAČAN ODGOVOR?! "Čovek treba da bude sam svoj lekar..."

Tenis
Autor: Glas javnosti

Dok teniski svet čeka odluku Novaka Đokovića o odlasku u Australiaju, a prethodno vakcinaciju protiv korone, Novak Đoković je poslao sasvim neobičnu poruku.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će predvoditi reprezentaciju Srbije na Dejvis kupu koji počinje u Insbruku, a za to vreme inspiraciju pronalazi u liku i delu jednog od najvećih umova u istoriji Nikole Tesle.

Đoković koji se priključio reprezentaciji Srbije u Austriji je na svom Instagram profilu ostavio neobičnu poruku.

Novak je objavio fotografiju na kojoj je ispisan citat Nikole Tesle.

- Bolest dolazi zbog mislenog pada. Čovek treba da bude sam svoj lekar. Ako nije tih iznutra, onda mu uzalud svi lekovi i najbolji lekari. Podsvest modernog čoveka je uzburkana kao nemirni okean sa velikim olujnim talasima. Podsvest prepuna utisaka čini da duša bude nemirna. Emocije tada ključaju poput erupcije vulkana. Bez rada na emocijama, duhovnost je samo kula od karata.

- A šta je čovek bez mira u duši? Odvojen od božije blagodati, pokušava da uzaludno pronađe utehu u materijalnim stvarima. Tamo utehe nema, to je rupa bez dna. Još, još, daj još i na kraju ponovo praznina. Kada duša postane mirno more, bonaca, tada počinje isceljenje. Zapamtite to, to je zlatno pravilo. Izvor većina bolesti je u duhu, zato duh može da pobedi većinu bolesti - napisao je Đoković.

Novak o Tesli 

Srbija svoje mečeve u Dejvis kupu igra 26. i 27. novembra protiv Austrije i Nemačke, a u četvrtfinale će se plasirati šest pobednika grupa i dva najbolja drugoplasirana tima.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP