Glas Javnosti

Čuveni španski teniser pao na doping testu

Tenis
Autor: Glas javnosti

Fernando Verdasko, španski teniser suspendovan je na dva meseca jer je koristio nedozvoljenu supstancu odnosno lek koji sadrži metilfenidat.

Čuveni španski teniser napravio je veliki propust jer nije na vreme uspeo da dobije izuzeće za lek koji je morao da koristi.

Lek koji je Verdasko konzumirao sadržao je metilfenidat koji se nalazi na zabranjenoj listi Međunarodne jedinice za integritet tenisa.Verdasko je dao uzorke urina u februara pred početak čelendžera u Rio de Žaneiru, a rezultati su pokazali nedozvoljenu supstancu, odnosno da je Španac koristio „doping“.

Španac je koristio lek zbog problema sa hiperaktivnošću, ali je zaboravio da produži dozvolu.
Situacija je specifična jer je Verdasko morao da konzumira lek, a ITIA je pokazala veliko razumevanje i umanjila kaznu.„ITIA prihvata da igrač nije imao nameru da vara, njegovo kršenje pravila je nenamerno, tako da ne nosi sa sobom značajnu grešku. U specifičnim okolnostima ovog slučaja, baziranim na priznanju igrača da je prekršio pravila, Antidoping program mu omogućava da se period suspenzije smanji sa dve godine na dva meseca“, piše u saopštenju Međunarodne jedinice za integritet tenisa.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR