Glas Javnosti

NIKO NIKAD KAO NOOOOLEEEE! ČUDESNI ĐOKOVIĆ OSVOJIO ZAVRŠNI MASTERS: Novakova istorijska sedma titula! (VIDEO, FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković još jednom je ispisao istoriju tenisa!

Prvi je igrač u istoriji koji je sedam puta osvojio Završni turnir.

Srpski as je u finalu u Torinu savladao domaćeg igrača Janika Sinera sa 6:3, 6:3 i tako osvojio istorijski trofej.

Meč je trajao sat i 43 minuta.

Bilo je ovo njegovo deveto finale na Završnim turnirima. Novak je kući nosio pehare 2008., 2012., 2013., 2014., 2015. i 2022. godine, a toj kolekciji je dodao i 2023. godinu.

Ovo je 98. titula Đokovića u karijeri i juri Džimija Konorsa koji je prvi sa 109 titula. Ispred je i Rodžer Federer sa 103 titule, ali nema sumnja da Novak može da ih dostigne i prestigne već naredne godine, ukoliko ga posluži zdravlje i zaobiđu povrede.

Krenulo je sjajno za Đokovića. Napravio je brejk u četvrtom gemu prvog seta. Taj gem je obeležila i tuča na tribinama "Pala Alpitura" u Torinu. Intervenisalo je obezbeđenje i izbacilo huligane. To nije poremetilo Novaka koji je spasao dve gem lopte.

U nastavku seta teniseri su uzimali svoje servise, pa je Novak posle 38 minuta igre dobio prvi set za 6:3.


Foto: Jutjub

Odmah na startu drugog seta Đoković je napravio brejk, i to sa nulom! Sa nulom ga je i potvrdio. Đoković je nanizao deset uzastopnih poena, pre nego što je izgubio prvi.

Teniseri su do sedmog gema održavali svoj servis, a onda smo videli spektakularan gem od skoro 16 minuta igre. Siner je iskoristio osmu gem loptu, a Novak propustio dve brejk šanse.


Foto: Jutjub

Siner je u narednom gemu opasno pretio, imao 0:30 i napao sjajno, ali je napravio katastrofalnu grešku. To je još jednom ponovio, pa je gem otišao na tas Novaka.

Pod takvim pritiskom Italijan je puno grešio na svom servis gemu i prvom duplom servis greškom praktično odsvirao kraj meča.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR