Glas Javnosti

ČUDESNI ĐOKOVIĆ PREGAZIO AMERIKANCA: Novak pobedio Frica za polufinale Australijan opena! IDEEEEEMOOOOO! (VIDEO, FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković je u polufinalu Australijan opena!

A kada je Nole u polufinalu, zna se - titula je njegova! Polufinale i finale nikad nije izgubio!

Novak Đoković sigurnim koracima ide ka 11. tituli u Melburnu, pošto je danas uspešno preskočio još jedan stepenik ka ostvarenju tog cilja. Najbolji teniser ikada savladao je Tejlora Frica sa 3:1 u setovima u četvrtfinalu Australijan opena -  7:6, 4:6, 6:2, 6:3.

Uoči samog meča, da je vladala standardna percepcija da osvajač 24. Gren slema i 98 ATP trofeja Novak Đoković igra protiv igrača koji je u svojoj karijeri do sada osvojio toliko trofeja kao 36-godišnji srpski as samo u 2023. - Tejloru Fricu se ne bi mogle dati skoro nikakve šanse.

Dovoljno je napomenuti da srpski as nikada nije izgubio od Tejlora Frica, a ovo im je bio deveti susret do sada.


(Foto: Jutjub)

Ipak, navijači američkog tenisera potajno su se nadali da bi Fric mogao da priredi senzacionalno iznenađenje u Melburnu, ali od toga nije bilo ništa. Novak Đoković je bio favorit po svakom mogućem parametru, i tu ulogu uspeo je da opravda. Ipak, uz dosta znoja i napora.

Pružio je Fric snažan otpor srpskom teniseru, igrao je sjajno, pogotovo u prva dva seta, ali je na kraju kvalitet ipak presudio i odlučio pobednika.

Gledali smo žestoko odmeravanje snaga od samog starta, i jedan i drugi su bili maksimalno koncentrisani i motivisani, odlično su servirali pa brejka u prvom setu nije bilo. Imao je Novak mnoštvo brejk lopti, ali je naelektrisani Amerikanac uspešno odolevao svim pritiscima i nije dozvolio rivalu da stekne osetljivu prednost.


(Foto: Jutjub)

Novak je prvi set osvojio nakon taj-brejka, dok je u drugom setu Fric ubacio u "veću brzinu" i uspeo da šokira srpskog tenisera. To je samo dodatno "naljutilo" Đokovića, koji je nakon toga konačno zaigrao onako kako je potrebno pa smo u nastavku na terenu gledali samo jednog tenisera.

Đoković je sa 6:2 osvojio treći set i tada je već bilo jasno ko će iz ovog meča izaći kao pobednik. Želeo je Fric da se u četvrtom setu vrati u život, "koprcao" se koliko je mogao i uspeo je donekle da unese neizvesnost u meč.

Nole je u šestom gemu brejknuo rivala, ali je već u narednom Fric učinio isto to. Svestan je bio Amerikanac da nema šta da izgubi, "opustio" je ruku i uspeo da iznenadi Novaka... Ipak, to je bilo to od Tejlora Frica.

Usledio je još jedan brejk od strane Novaka i na taj način je ugasio sve nade kod 26-godišnjeg rivala, koji nema za čim da žali. Pružio je fenomenalan meč, uspeo je da "oznoji" Đokovića, ali ipak, maestralnom asu još uvek nije dorastao.

U borbi za finale, Đoković će igrati protiv italijanskog tenisera Janika Sinera koji je sa 3:0 u setovima pobedio Rusa Andreja Rubljova.

Đoković - Fric: 7:6, 4:6, 6:2, 6:3

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR