Glas Javnosti

ČEKAJU NOVAKA I NAJAVLJUJU SILNU SRBIJU! Dejvis kup tim trenira u Insbruku

Tenis
Autor: Glas javnosti

Dejvis kup tim Srbije punim gasom nastavlja pripreme u srcu austrijskih Alpi, gde će odigrati najpre grupnu fazu finalnog takmičenja Dejvis kupa 2021, a zatim u zavisnosti od rezultata i četvrtfinale.

Drugi dan priprema u prelepoj Olimpijskoj hali u Insbruku selekcija Srbije prva je izašla na teren od svih šest timova koji će se boriti u okviru Grupa C i F i odradila žestoke treninge, sve u cilju tempiranja forme do maksimuma pre nego što samo takmičenje krene.

„Dva dana treninga u Insbruku je iza nas. Lagano ulazimo u ritam, navikavamo se na teren, lopte, nadmorsku visinu. Zadovoljni smo kako radom, tako i svim uslovima. Moram istaći ljubaznost domaćina koji su nas dočekali kao da smo njihova reprezentacija, trude se i da pričaju na srpskom sa nama, znaju dosta naših reči. A sam hotel u kome smo smešteni je prava bajka, kako samo zdanje tako i čudesna priroda u kome je smešten. Zaspimo i probudimo se u pravom raju, u srcu Alpa, u magiji prirode koju iako smo kroz tenis proputovali ceo svet do sada nismo doživeli. Imamo sve uslove za sjajan rad koji će verujem doneti i jedini rezultat koji želimo, a to je osvajanje „salatare“ – kaže reprezentativac Srbije Dušan Lajović. 

TSS

Selekcija Srbije radi i sa velikom radošću čeka dolazak najboljeg tenisera naše zemlje i sveta, čoveka koji je ispisao istoriju „belog sporta“ na jedinstven i fascinantan način, Novaka Đokovića. Pod budim okom selektora Viktora Troickog i trenera Dušana Vemića vredno rade Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Nikola Ćaćić.

„Jedva čekamo da nam se pridruži Novak i da budemo kompletni, da nastavimo još jačim tempom rad na terenu i maksmimalno spremni dočekamo takmičarski deo finalnog turnira Dejvis kupa 2021. Dve godine je proteklo od Madrida, od turnira koji je svima nama najdraži od svih u toku godine, a to je kada igramo u reprezentaciji Srbije i za svoju zemlju i narod. Uvek nam je velika čast, odgovornost i zadovoljstvo biti deo tima Srbije, za nas su to uvek posebni dani kada smo svi zajedno, kada se družimo i zajednički svim snagama radimo na istom zadatku koji nema cenu jer je reč o borbi za trijumf Srbije“ – ističe Dejvis kup reprezentativac Srbije Filip Krajinović.

Prvi meč Srbija igra 26. novembra protiv domaćina Austrije, dan kasnije sledi i meč sa reprezentacijom Nemačke. Obe pobede donose plasman u četvrtfinale i novi meč u Insbruku sa pobednikom grupe C koji je zakazan za 30. novembar.  Zbog nacionalnog karantina koji je Austrija uvela 22. novembra svi mečevi Dejvis kupa u ovoj zemlji biće održani u praznoj hali.

U četvrtfinale plasiraće se i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih grupa, a njihova četvrtfinala igraće se u Madridu 1. i 2. decembra.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR