Glas Javnosti

BIĆE SRUŠEN I KONORSOV REKORD, NE SUMNJAJTE U TO: Nole osvaja 110 trofeja! IDEEEEMOOOOOO!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković u karijeri ima dosta rekorda, gotovo sve ih drži u svojim rukama, osim jednog.

On je u karijeri osvojio 97 pehara i nalazi se na trećem mestu večne liste iza Džimija Konorsa koji ima 109 titula odnosno Rodžera Federera koji ima 103. Ukoliko bude u naredne dve godine osvojio po šest titula izjednačiće i ovaj rekord.

Novak Đoković u svojoj vitrini ima 97 pehara: od toga su 24 osvojena na grend slemovima, a 40 na mastersima. Poslednji osvojen na mastersu u Parizu bio je 40. sa turnira iz serije 1.000. 

Iako dosta rekorda drži u svojim rukama, prema jednom parametru je i dalje treći svih vremena. 

Džimi Konors je i dalje neprikosnoven po broju osvojenih titula u karijeri, ima ih 109, dok se iza njega nalazi Rodžer Federer sa 103. "Tek" na trećem mestu je Novak Đoković sa osvojenih 97 titula u karijeri. 

Kada se ovako postave stvari, dolazimo do jasne računice: Novaku je potrebno da u naredne dve godine, 2024. i 2025, osvoji po šest titula da bi se izjednačio sa Konorsom. 


Đoković sa trofejom Australije (Foto: Jutjub)

Pitanje je da li najbolji teniser sveta to može. U Parizu je najavio napade na sve rekorde.

- Što se rekorda po broju osvojenih ATP turnira tiče, to je sve moguće. Zbog čega da ne idem na obaranje još i tog rekorda? Sada imam 12 manje (Novak 97 – Konors 109), ali takođe imam i još koju godinu uspešnog bavljenja tenisom, I pokušavam da uživam u ovim momentima koji sada znače i vrede – duplo.

Kada uzmemo u obzir fazu života i karijere u kojoj se nalazim, I osvojiti jedan ovako veliki turnir, iako to možda ljudima deluje kao rutina, a to uopšte nije, svaka pobeda na masters i grend slem nivoima zaista toliko znači za mene - istakao je Srbin posle osvojene titule u Bersiju. 

Podsetimo, do kraja sezone, Novak će imati priliku da osvoji i pehar za završnom Mastersu u Torinu koji startuje 13. novembra, a na kojem učestvuju osmorica najboljih na svetu. 



Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR