Glas Javnosti

BAJKA SE NASTAVLJA! Teniser koji je šokirao Đokovića u finalu Monte Karla, Fokina će se boriti za trofej

Tenis
Autor: Glas javnosti

Veliko iznenađenje u Monte Karlu! Momak koji je na samom početku turnira uspeo da posle velike borbe eliminiše Novaka Đokovića, na kraju se domogao plasmana u finale. Alehandro Davidovič-Fokina savladao je Grigora Dimitrova u polufinalu u tri seta u dvoboju dva tenisera koja su na putu ka završnici "sklonila" srpske igrače - 2:1 (6:4, 6:7, 6:3).

Odigrao je talentovani Španac još jedan sasvim dobar meč protiv Bugarina, držao je izuzetno visoke, može se reći i natprosečne procente prvog servisa, dok je na drugoj strani Dimitrov "kuburio" upravo u toj kategoriji.

U prvom setu, viđena je samo jedna jedina brejk lopta u trećem gemu. Upravo tada je Davidovič-Fokina napravio brejk, koji mu je potom širom otvorio vrata ka osvajanju prvog seta. U drugom je bilo daleko više drame, Dimitrov je odmah na startu oduzeo servis Špancu, ali je ovaj uzvratio sa četiri gema i dva brejka u nizu. Međutim, u situaciji kada je servirao za pobedu ruka se "stegla", teniser iz komšiluka je uzvratio i stigao do tajbrejka gde je razbio Fokinu sa 7:2.


Usledio je treći set, koji je takođe krenuo katastrofalno po Španca, pošto je Dimitrov uzeo brejk već na startu. Međutim, Alehandro se digao kao feniks iz pepela, zaigrao možda i najbolji tenis na ovom meču i na kraju je stigao do teško izvojevanog trijumfa.

Samim plasmanom u finale, Davidovič-Fokina doći će u ponedeljak do plasmana među 30 najboljih igrača na planeti, pošto će biti barem 27. na ATP listi. Ukoliko kojim slučajem bude osvojio i titulu, to će mu obezbediti proboj i među 20 najboljih, pošto će se naći upravo na toj poziciji.


U borbi za titulu sastaće se sa boljim iz meča Stefanos Cicipas - Aleksander Zverev, koji se sastaju u nastavku poslepodnevnog programa, piše Telegraf.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR