Glas Javnosti

Bajden skida masku da kašlje, ali Đokoviću zabranjen ulaz jer je nevakcinisan

Tenis
Autor: Glas javnosti

Neće se turnir uskoro održati, ali se uveliko priča o nastupu Novaka Đokovića. On ne želi da se vakciniše, za sada ni Amerika ne želi da pušta nevakcinisane.

Ljubitelji tenisa se zato nadaju popuštanju mera, oglašavaju se mnoge legende tenisa, političari, opozicija i vlast u SAD. 

Tema je internacionalna, Novak bi bio glavna zvezda turnira posle titule na Vimbldonu, ali je nastup i dalje u magli. 

- Zanimljv je i jedan viralan osvrt na odluku američkih vlasti, pošto je u žiži Džo Bajden. - Ko je veća opasnost za Ameriku? Džo Bajden, bolestan čovek koji skida masku da bi se zakašljao, ili Novak Đoković, elitni sportista - zapitao se Avi Jemini, poznati Australijanac kog prati skoro 320.000 ljudi.

Inače, Avi je jedan od retkih koji je imao hrabrosti da brani Novaka.

On je na svom Tviter nalogu tokom sage o deportaciji napisao da je Vlada na čelu sa premijerom Skotom Morisonom i ministrom za Imigraciona pitanja Aleksom Hokom svesno lagala. 

- Cele nedelje su nas huškali da budemo ljuti jer je Novak Đoković "lagao" na zahtevu za vizu. Ali Vlada ga ne deportuje na tim osnovama, jer pogrešno štikliran boks na papiru ne bi nikada izdržao na sudu. Bilo je proizvedeno zgražavanje da se Australijanci okrenu protiv njega. Nažalost, uspelo je - govorio je Avi. 





Više puta je Avi govorio o Novaku. Posebno je bio ogorčen konačnom odlukom.

- Novaku Đokoviću zabranjen je povratak u Australiju na tri godine zbog zločina koji je počinio u mislima. Australija je zvanično predmet podsmeha na svetu. Prošle godine na vrhuncu pandemije, ministar za imigraciju Aleks Hok POHVALIO je Novaka Đokovića, opisujući ga kao sjajnog ambasadora u Australiji. Đoković je i tada bio nevakcinisan. Sada je DEPORTOVAO tenisku zvezdu, navodeći da je „rizik za javni red". Novak Đoković ima više integriteta, ubeđenja i hrabrosti od svakog političara u Australiji koji je morao da ispita svoj sledeći potez. On je šampion na terenu i van njega - napisao je Jemini tada. 

Ovaj put, imao je inspiraciju da "pecne" Bajdena. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR