Glas Javnosti

AZARENKA ODBRUSILA BEZOBRAZNIM NOVINARIMA: "Kakve to veze ima sa Novakom?"

Tenis
Autor: Glas javnosti

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka odgovarala je i na pitanja koje su se ticala Novakovog oca u Melburnu.

Azarenka je ispala u polufinalu Australijan opena od Elene Ribakina u dva seta 7:6 (4) i 6:3.

Time je završila takmičenje na prvom grend slemu sezone i verovatno nije očekivala da će je sačekati i pitanje o tome kako postupci podrške Rusiji, poput onog koji su pokazali i navijači posle meča Novaka i Andreja Rubljova mogu da utiču na ostale tenisere na turniru.


„Ostali igrači da osete uticaj čega tačno, šta me konkretno pitate“, ostala je zbunjena Azarenka.

Na pojašnjeje da je reč o skretanju pažnje sa terena i pričanje o drugačijim pitanjima, Azarenka je pitala „od koga dolaze te vesti“. A kada je dobila odgovor da svi pišu o tome…

„Vi sedite ovde i pričate o tome sada, znači jasno da je to tema koju hoćete da nastavite da ističete opet i opet. Ne znam šta hoćete da vam kažem“, rekla je Azarenka.

Novinar je pokrenuo i pitanje da bi scena gde se Novakov otac Srđan našao pored grupice navijača sa ruskim zastavama i likom Vladimira Putina uz slovo „z“ kao jedan od simbola agresije na Ukrajinu, mogla da utiče na srpskog tenisera.

„Ne znam kakve to veze ima sa Novakom uopšte, da budem iskrena, tako da. Pričala sam sa redarom koji me godinama prati na treninge o tome. Objasnio mi je. Ne znam šta vi, ljudi, hoćete da mi uradimo tim povodom. Ne znam šta je cilj kad se to stalno ističe. Takvi incidenti, po mom mišljenju, nemaju ništa sa igračima, ali nekako ih stalno uvlačite u to. Šta je onda cilj? Mislim da bi to pitanje trebalo da postavite sebi, a ne meni“, odgovorila je Azarenka.


Da je iziritirana što se isti narativ nastavlja, objasnila je i u narednom odgovoru gde ističe kako šta god da kaže, novinari će to okrenuti na stranu koja njima odgovara.

„Dakle, da li to mene dotiče? Smeta mi što ima pravih stvari koje se dešavaju u svetu. Ne znam. Jeste li vi političar? Jeste li? Pokrivate li politiku“, upitala je Beloruskinja.

Kada je dobila odgovor da je čovek sportski novinar, uzvratila je da je ona sportistkinja.

„Pitate me o stvarima za koje možda neko kaže da su pod mojom kontrolom, ali ne verujem u to. Ne znam šta hoćete da odgovorim. Provokativno je pitanje koje vam pomaže da spinujete priču kako hoćete“, rekla je Azarenka.

Kao Beloruskinji, zabranjeno joj je da ističe nacionalni simbol i zastavu na svojim mečevima, jer je Belorusija zemlja koja je stala uz Rusiju prilikom agresije na Ukrajinu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR