Glas Javnosti

Australijan Open ove godine ima rekordni nagradni fond

Tenis
Autor: Glas javnosti

Na Australijan openu se očekuje rekordno visok nagradni fond za tenisere. Nagradni fond na prvom od četiri grend slem turnira u sezoni, koji će na terenima Melburn parka početi 16. januara, iznosiće 76,5 miliona australijskih dolara (48,5 miliona evra).

Organizatori događaja u Melburnu ostvarili su povećanje nagradnog fonda za 3,4 odsto u poređenju sa ovogodišnjim grend slemom Australije, uz velika povećanja u prvim rundama.

Pobednici pojedinačnog takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji na prvom grend slem turniru 2023. odneće kući po 2,975 miliona australijskih dolara, što je 1,886 miliona evra, prenosi Delo.


Svako ko ispadne u prvom krugu dobiće 106.250 australijskih dolara (67.384 evra), dok će igrači koji prođu u drugom krugu dobiti 158.850 australijskih dolara (100.739 evra).

Direktor turnira Kreg Tajli rekao je da će ukupan nagradni fond za australijsko tenisko leto, uključujući turnire za zagrevanje kao što je Junajted kup, po prvi put premašiti 100 miliona australijskih dolara (63,4 miliona evra).

„Na Australijan openu smo povećavali nagradni fond za svako kolo od kvalifikacija do finala, uz velika povećanja u uvodnim rundama“, rekao je direktor turnira.

Povećanjem novčanih nagrada, rekao je, žele da pomognu igračima da ulažu u sopstvene karijere dok se pripremaju za uspeh tokom cele godine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR