Glas Javnosti

AUSTRALIJAN OPEN JE "GROBLJE FAVORITA", ispao i MEDVEDEV

Tenis
Autor: Glas javnosti

Danil Medvedev, ruski teniser i bivši broj jedan, eliminisan je u trećem kolu Australijan opena od Sebastijana Korde, 29. tenisera sveta, koji je slavio rezultatom 7:6, 6:3, 7:6.

Prošle godine je Danil Medvedev stigao do finala Australijan opena, ali ove sezone naišao je na minu iz senke i završio učešće već u trećoj rundi.

Sebastijan Korda napravio je najveće iznenađenje u dosadašnjem toku turnira i bez izgubljenog seta savladao Medvedeva koji je igrao daleko ispod svog proseka.

Loše je Danil počeo meč, na startu se zakoplikovao njegov servis gem, a posle tri neiskorišćene, četvrtu brejk loptu koristi Korda.

Potonuo je ruski teniser još dublje jer je i u petom gemu ispustio svoj servis, ali je potom uspeo u potpunosti da se vrati i veže dva brejka. Drama je dostigla vrhunac kada je Korda još jednom oduzeo Danilov servis, a Medvedev mu vratio pa je bilo jasno da će set otići u taj-brejk.



Uporniji je bio Korda koji je poveo u setovima, a onda samo nastavio da pleše po terenu pun samopouzdanja, dok bledi Medvedev nije imao odgovor.

I u drugom setu Amerikanac je uspeo da oduzme prvi servis gem Medvedeva, ali ga je ovoga puta sačuvao i bez većih problema stigao do kraja seta.

Sa velikom prednošću, ali i rastrećenije mogao je Korda da uđe u treći set i to je i učinio. Otvorio je set novim brejkom, a Danil nastavio da se nemoćno brani.

Uspeo j eu završnici Rus da vrati brejk, ali u taj-brejku još jednom je sjajan bio Korda.
Ruski teniser nije u idealnoj formi stigao na prvi Grend slem u sezoni, ali je posle pobeda protiv Džona Milmana i Markusa Žirona bez izgubljenog seta delovalo da se vratio u ritam.

Korda je međutim kao teniser iz senek postao ozbiljan rival koga trenutno verovatno nijedan teniser ne bi želeo za protivnika.



Neverovatno je koliko australijsko tlo prija Kordi koji je pre Australijan opena igrao fantastičan turnir u Adelejdu gde je stigao do finala i uspeo da oduzme set Novaku Đokoviću.

U osmini finala Korda će igrati protiv Huberta Hurkača koji je prethodno eliminisao Denisa Šapovalova.
Na Australijan openu događa se seča favorita, prethodno su ispali Rafael Nadal i Kasper Rud.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR