Glas Javnosti

ATP RIM: Novak u finalu nakon velike borbe i katastrofalnog suđenja!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković savladao je Norvežanina Kaspera Ruda i plasirao se u finale ATP turnira Masters serije u Rimu.

Đoković je u meč ušao dobro, osvojio je gem na svoj servis, nakon čega se Norvežanin razigrao. Prvo je bez izgubljenog poena osvojio svoj servis gem, a zatim uspeo da Đokoviću oduzme njegov i povede 2:1. Novak je mogao da uzvrati u šestom, ali nije iskoristio dve brejk prilike.

U desetom gemu servirao je Rud za prednost u setovima dva puta, Novak je uspeo da spreči to, ostane u igri i u momentu kada se lomilo napravi brejk za izjednačenje, a potom i stigne do drugog brejka u prvom setu za 7:5 i 1:0.

U drugom delu igre lavovska borba dva tenisera, Novak je nakon vođstva od 1:0 u gemovima propustio dve brejk lopte, zatim je već u narednom gemu spasao čak četiri, a odlučujući trenutak dogodio se u šestom kada je "svetski broj jedan" uspeo da napravi treći brejk na meču, što je bez problema sačuvao do kraja. Mogao je da završi sve u osmom gemu ali je propustio dve meč lopte na rivalov servis. Ne i treću na svoj, pa je sa 6:3 uspeo da dođe do plasmana u finale gde će odmeriti snage sa boljim iz duela Denis Šapovalov - Dijego Švarcman.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR