Glas Javnosti

ALKARAS: Ne želim da budem zamena za Nadala

Tenis
Autor: Glas javnosti

Karlos Alkaras je jedan od najboljih tenisera današnjice, ali mu se konstantno poređenje sa Nadalom sve manje sviđa.

 Ne želim da budem zamena za Nadala – istakao je posle odbrane titule u Kataloniji.- Srećan sam što toliko ljudi navija za mene i šalje mi pozitivnu energiju od prvog meča. Za ove dve godine koliko Rafa malo igra, imao sam sreće i osvajao titule. Uvek sam želeo da igram protiv najboljih, nadam se da će nastaviti da igra još dugo vremena, ali jedno je sigurno, nisam ovde došao da budem ničija zamena već da stvaram svoju istoriju.

Za Karlitosa nema dileme šta je prioritet.


– Rolan Garos je najvažniji kratkoročni cilj. To je turnir koji mnogo želim da osvojim, ali sada je moj fokus na Madridu i Rimu koji su sledeći na redu. Trijumf u Barseloni doneće mi ekstra samopouzdanje za sve što sledi.

Prošle godine se dosta namučio protiv Stefanosa Cicipasa u tri seta u četvrtfinalu. Sada je u finalu bio mnogo ubedljiviji.

– Tada sam odlično počeo, sve je išlo glatko, a onda sam malo popustio. Sada nijednog trenutka nisam gubio koncentraciju. Nisam Stefanosu dopuštao da on nameće svoj tempo igre. Razlika je bila u psihološkom aspektu.

Već je bio prvi na svetu, ima i gren slem trofej, ali se ne zadovoljava.

– Ja sam veoma ambiciozan momak, uvek želim više. Zato i treniram svaki dan, kako bih bio u stanju da osvajam velike titule.

U naredne dve nedelje čeka ga odbrana madridskog trofeja. Posao će biti olakšan jer ne igraju ni Đoković ni Nadal, mada je obojicu savladao kada je prošlog maja uzeo pehar.


– Na svaki turnir idem da ga osvojim, ali neće biti smak sveta ako ne uspem ponovo da pobedim u Madridu – ističe Alkaras koji bi, ako ponovi dobar rezultat u španskoj prestonici, imao šanse da smeni Novaka sa broja 1 već na mastersu u Rimu za dve nedelje.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR