Glas Javnosti

"TI IMAŠ MOĆ, SHVATI TO"! Novakov verni saradnik poslao moćnu poruku pred meč (FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Posle "golgote" u Australiji, najbolji svetski teniser je dobio priliku da zaigra u Dubaiju, ali na žalost nećemo svi moći da gledamo prenos njegovog meča.

Novak se danas oglasio pred početak meča, a i sto je uradio i Ulises Badio, Đokovićev kondicioni trener.

Badi(o) je jedan od važnih razloga zašto Novak Đoković vlada svetskim tenisom, a Novakov povratak na teren posle pauze najavio je citatom rimskog imperatora Marka Aurelija.


- Imaš moć nad svojim umom, ne prema spoljnim događajima. Shvati to i onda ćeš pronaći snagu - citirao je Badio rimskog imperatora Marka Aurelija pred start turnira, prenosi "Sputnjik".

Uz ovo, Badio je poslao još jednu poruku i to celom teniskom svetu:

- Vratili smo se! (We’re back)


Psihološka analiza te izreke upućuje da se ona odnosi na pronalaženje fundamentalne istine života.

View this post on Instagram

A post shared by Ulises Badio (@uli.physio)


- Dok mnogi citati imaju fokus na tome da sreća dolazi od spolja, ova rečenica pokriva ostatak igre pošto svi mi živimo u svojim umovima. Mi jedini imamo moć nad svojim umom. Možemo da pogrešimo u korišćenju te moći i da dozvolimo da ona krivuda zbog dnevnih sila. To može da dovede neke da pomisle da spoljašnjost upravlja umom. Ali, to nije tačno. Spoljašnost može da kreira pritisak, ali mi donosimo odluke o onome šta želimo da uradimo. Imamo izbor da prihvatimo ili da oponiramo, da nađemo drugi put. Uvek će postojati cena koja mora da se plati, ali je to deo života. Kada jednom shvatimo da smo jedini koji imamo moć da menjamo svoj um, uvidećemo da nas to puni velikom snagom. Sa jednostavnim shvatanjem toga, dobijamo snagu da se suočimo sa sledećim izazovom i da izaberemo šta ćemo biti.


I baš tako, Đoković je nedavno govorio o ceni koju je spreman da plati zbog vođenja svog uma svojim principima. Odlukom da odbije vakcinaciju protiv virusa korona, Novak je rekao da je spreman da plati cenu neigranja na budućim velikim turnirima, što bi dalje moglo da ugrozi njegovu poziciju najboljeg tenisera svih vremena.

View this post on Instagram

A post shared by Ulises Badio (@uli.physio)


Đoković povratak onome pravom - sportu - počinje danas ne pre 17.30 sati i ne treba sumnjati da će biti u pravoj formu, jer uz sebe ima Badija.


On se već pokazao toliko puta dokazao, kao onda na Australijan openu kada je Novaka bukvalno preporodio za 48 sati. Njegovo ime je Ulises Badio.

Argentinac je izuzetan kada je u pitanju priprema za trening i oporavak, naročito kada se zna da mu Uli Novaku pomogao i oko ishrane, istezanja i svega što je potrebno Đokoviću da ostane u odličnoj formi tokom čitave godine.

I sam Novak je svestan da mu se trening i oporavak maltene i ključni faktori kako bi na terenu bio što bolji.




- Pre svega, moram da se oporavim. Nemam previše vremena, igrao sam mnogo tenisa danas. Rafael će imati sveže noge, a meni će biti potrebne one kako bih mogao da mu pariram. Doduše, i Rafael je imao neke teške mečeve. Mada i ja sam se mučio sa odlaganjima zbog kiše… Nadam se da sutra neće biti tih problema - izjavio je Đoković pre mastersa u Rimu prošle godine.

On je gotovo uvek uz Novaka (Badio i Miljan Amanović se smenjuju na turnirima), i stalno pokušava da mu pomogne pri svakoj vežbi, a sa Srbinom je već niz godina od kad je od zvaničnog fizioterapeuta mastersa u Rimu postao prvi fizioterapeut Đokovićevog tima.




BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR