Glas Javnosti

ODLUKA ROLAN GAROSA ĆE VAS ODUŠEVITI: Rusi i Belorusi mogu da IGRAJU na grend slemu

Tenis
Autor: Glas javnosti

Francuzi nisu krenuli putem Vimbldona.

Vesti iz sveta tenisa prethodnih dana stalno su se menjale i donosile brojne promene. Nakon što je Vimbldon i definitivno zabranio učešće ruskim i beloruskim teniserima, identičnu odluku razmatrali su i sa mastersa u Rimu, a Rolan Garos se odlučio ipak za nešto drugačije.

Naime, kako prenosi francuski "RMC" Rolan Garos je dozvolio učešće teniserima iz Rusije i Belorusije, pa nas na ovom grend slemu očekuje ono najbolje.



Takođe, kao i na proteklim turnirima, predstavnici Rusije i Belorusije će morati da nastupaju kao neutralni, bez zastave svoje države, a ukoliko neko od njih ovoji turnir, himna neće biti izvedena.



"Na osnovu zajedničke deklaracije ministara sporta 36 zemalja, 9. marta, u odnosu na međunarodne sportske organizacije, Rusi i Belorusi moći će da učestvuju na pariskom grend slemu poštujući princip striktne neutralnosti. Ovi igrači će moći da učestvuju u utakmicama pod neutralnim transparentom. U slučaju konačne pobede, njihova himna se neće svirati. Podsećanja radi, u okviru ovog sporazuma nakon invazije Rusije na Ukrajinu, samo su ruske i beloruske selekcije zabranjene za takmičenja (kao što je slučaj u Dejvis kupu i Bili Džin King kupu)" - navodi se na sajtu "RMC Sporta", prenosi Blic Sport..

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR