Glas Javnosti

ZA HAMILTONA JE OVA GODINA 'PUN POGODAK': Proglašen za SPORTISTU GODINE, prestigao sve REKORDE i najbolje za kraj 'Ustanite Ser Luise, imenujem vas VITEZOM'

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Vozač Formule 1 Luis Hamilton postigao je sve što se može postići u karijeri i za njega je 2020. godina možda "svetla tačka" karijere.

Ako većina čovečanstva neće, barem će Luis Hamilton ovu 2020. godinu zapamtiti za ceo život. Šampion Formule 1 ostvario je sve što je mogao, a na samom kraju godine postao je i vitez.

Po broju titula se izjednačio sa doskorašnjim rekorderom Mihaelom Šumaherom. Sada ih imaju po sedam, a isto tako je prestigao i legendarnog Nemca po broju pobeda u karijeri. Na najvišem stepeniku na podijumu stajao je 95 puta.

Hamilton je takođe proglašen i za sportistu godine u izboru "BBC".

Ali možda i najdraže priznanje stiglo je na samom kraju kalendarske godine pošto je od Kraljice Elizabete dobio i titulu viteza. Tradicionalno, uoči Nove godine titulu plemića dobijaju pojedinci koji su se posebno istakli u nekoj oblasti društvenog života na Ostrvu.

Hamilton je ove sezone sa svojim timom Mercedesa dominirao u šampionatu Formule 1 pa je ušao u odabrano društvo. Luis je četvrti Britanac vozač Formule 1 koji je dobio ovo prizanje, posle Stirlinga Mosa, Džekija Stjuarta i Džeka Brabama.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR