Glas Javnosti

Vilagoš druga u svetskoj atletici

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Atletska reprezentativka Srbije, bacačica koplja Adriana Vilagoš, oborila je tokom vikenda državni rekord za mlađe seniorke i rezultatom 62,96 metara ostvarila nešto sjajno - izbila na drugo mesto rang liste svetske atletike u konkurenciji seniorki.

Proteklog vikenda zvanično je otvorena nova atletska sezona na otvorenom i to Kupom Srbije u bacanjima za mlađe juniore i seniore.

Takmičenje je održano 6. i 7. aprila na stadionu u Sremskoj Mitrovici. 

U 16 disciplina takmičilo je ukupno 128 atletičara, a oborena su tri državna rekorda.


Prvog dana takmičenja Adriana Vilagoš (TBT) postavila je novi državni rekord za mlađe seniorke i stigla do fantastične, druge pozicije na rang listama Svetske atletike u konkurenciji seniorki.  Na prvom mestu nalazi se Kubanka Julenmis Aguilar sa 63,90 metara.

Ovo je Adrianino tek drugo takmičenje posle povrede koja ju je mučila prethodnu celu sezonu.

Novi rekorderi - Jovan Stranić i Mina Amidžić

Jovan Stranić (VNS) takođe je postavio novi državni rekord za mlađe seniore i to u bacanju kladiva rezultatom od 66,90 metara.

Drugog dana takmičenja do novog državnog rekorda za mlađe juniorke kladivo je bacila Mina Amidžić (TJB) koja je tokom ovog nadmetanja čak dva puta obarala rekord, u prvoj seriji 59,03 metara, dok je u trećoj bacila još dalje - 59,80 metara.

Sledećeg vikenda, 13. i 14. aprila, na programu je Kup Srbije u bacanjima za starije juniore i starije pionire.

Glas javnosti/V02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR