Glas Javnosti

Istorijska drama sa Kilijanom Marfijem u glavnoj ulozi otvara čuveni Berlinale

Zabava
Autor: Glas javnosti

Jedan od glumaca koji je ulogom Openhajmera obeležio prošlu godinu Kilijan Marfi zvezda je novog filma, kojim će biti otvoren čuveni festival Berlinale.

Ostvarenje pod nazivom „Small Things Like These“, kojim će biti otkrivena zavesa 74. Berlinskog filmskog festivala, donosi priču o Bilu Ferlongu, odanom ocu i trgovcu ugljem koji živi u Irskoj. 


Međutim, tih osamdesetih Ferlong, kojeg igra Kilijan Marfi, otkriva šokantnu istinu o zloglasnim azilima za „pale žene“ Magdalena, koje vodi Rimokatolička crkva. Otkriva kako crkva prevaspitava te promiskuitetne žene…

Film „Small Things Like These“ režirao je Tim Mielants po predlošku Ende Volš, koja je scenario napisala na osnovu knjige nagrađivane irske spisateljice Kler Kigan. Pored Marfija, glavne uloge igraju Emili Votson, Ajlin Volš i Mišel Ferli.

I ovo ostvarenje, ne samo da otvara Berlinale, 15. februara, već je film i u takmičarskoj konkurenciji.

– Reditelj donosi priču o čoveku koji malo govori, ali čoveku širom otvorenih očiju, otvorenih kao nebo Irske. U ovom filmu Marfi je nenadmašivi interpretator misli Kler Kigan. Uvereni smo da će ova priča koncentrisana na krhkost, ali i snagu volje da se jedan čovek suprotstavi nepravdi, odjeknuti kod svih  otkrio je umetnički direktor Berlinala Karlo Šatrijan, izrazivši zadovoljstvo što će prikazati ovaj „tihi“, ali izuzetan film.


Zanimljivo je da ovaj film označava ponovnu saradnju Marfija i
 Mielantsa, koji je potpisao nekoliko epozoda sad već kultne serije „Birmingemska banda“ (Peaky Blinders).

Podsetimo, irski glumac nedavno je za rolu Openhajmera u istoimenom filmu Kristofera Nolana dobio nagradu Zlatni globus, ali i Critics Choice za najbolju glavnu mušku ulogu, dok je danas nominovan za najboljeg glumca i za predstojeću dodelu Bafta nagrada.


Čelnici 
Berlinala u ponedeljak, 22. januara saopštiće koji će se filmovi naći u takmičarskom programu, a već su otkrili da je ovogodišnji laureat Zlatnog medveda za životno delo američki sineasta Martin Skorseze.

Berlinski filmski festival će po 74. put biti održan od 15. do 25. februara.



Glas javnosti/N07S

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR