Glas Javnosti

Žena preživela udar groma u Hrvatskoj, suprug u šoku: Mislio sam da je mrtva imala je rupe na odeći i opekotine na koži

Svet
Autor: Glas javnosti

Neli Tul (46) iz Nemačke slavi drugi rođendan. Naime, ova turistkinja je preživela udar groma u kampu Slapić kod Duge Rese. Ona je hitno prevezena u karlovačku bolnicu, gde je utvrđeno da ima opekotine ali da nije životno ugrožena.

„Dobro sam. Srećna sam. To je čudo. Osećam bolove u grudima, gde je velika opekotina od udara groma, sve je u redu. Ja sam u šoku. Još ne mogu da verujem da mi se ovo desilo i da sam to preživeo. Ako sve bude kako treba, 29. avgust je moj drugi rođendan“, rekla je.


Njen suprug Uve je i dalje pod utiskom. On je ispričao da su u Bosni i Hercegovini proveli tri sedmice godišnjeg odmora, a na povratku u Nemačku svratili su u kamp da prespavaju pre nego što su nastavili put. Međutim, zahvatilo ih je nevreme sa grmljavinom.

„Videli smo da dolazi grmljavina, bilo je munja, ali ne kod nas. Žena je izašla iz auta i odjednom se začula jaka grmljavina i bljesak, a žena je pala na zemlju. Ležala je bez svesti. Hteo sam da je stavim u auto, ali sam video rupe na njenoj odeći, opekotine na koži ispod ogrlice i prstena. Mislio sam da je mrtva. Pozvao sam pomoć i neko je došao i video opekotine na njoj i shvatio o čemu se radi i odmah pozvao hitnu pomoć. Uspeo sam da je ubacim u auto, pomerala je usne i ruku, dolazila je k sebi i ubrzo je došla Hitna pomoć“, rekao Uve i dodao da je zahvalan Hitnoj pomoći na brzom reagovanju i odličnom medicinska nega u bolnici.

 „Bilo je kao u filmu. Sve se dešavalo na brzinu. Ne znamo gde je udario, da li je udario u obližnje drveće… Bilo je užasno videti je kako nepomično leži na zemlji“, rekao je on.

Šef odeljenja gde je Nemica smešten, kardiolog dr Kamal Al Radžabi rekao je da pacijentkinja za sada nema jasne povrede unutrašnjih organa.

On je rekao da se sa ovakvim slučajem još nije susreo, ali da se udari groma često završavaju fatalno, sa čak 70 odsto smrtnosti. Zna da je Neli u trenutku udarca na nogama imala gumene „krokse“, koje je prvi put obula na odmoru, a teoretski je moguće da je takva obuća ublažila udar.

Glas javnosti/N02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR