Glas Javnosti

VELIKO SRCE VELIKE IVANE VULETE: Pobedu stavila u drugi plan da bi pomogla protivnici (VIDEO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Mnogo puta tokom karijere Ivana Vuleta dokazala je da joj je bitnije da pored toga što je najbolja u svojoj disciplini bude i što je bolji čovek.

Posle skoka koji joj je doneo trijumf na Dijamanskoj ligi, srpska atletičakr anije razmišljala o novoj pobedi, već o Ese Brume, povređenoj protivnici kojoj je prišla da pomogne.

Ivana Vuleta, najbolja srpska atletičarka, pobedila je na atletskom mitingu Dijamantske lige skokom od 6,85 metara, ali nije to bio jedini šampionski potez koji je napravila u američkom Judžinu.

Glavna konkurentkinja za tron bila joj je Nigerijska Ese Brume koja je imala najbolji rezultat 6,85 metara, ali je bilo potrebno da u poslednjoj seriji skoči preko 6,78 kako bi trijumfovala. Međutim, Brume se povredila i nije mogla ni da pokuša, da bi Ivana Vuleta posle svog pobedničkog skoka odmah otrčala kod nje da je uteši.

Dok je čekala da je obaveste o njenom skoku, najbolja srpska atletičarka pobrinula se da pomogne rivalki da ohladi stopalo i tako pokazala svoju veličinu.

Malo je poznato da je i sama Ivana došla na Dijamanstku ligu mučeći se sa povredom Ahilove tetive.


„Osećam se neverovatno. Srećna sam što sam mogla da dođem ovde, pre svega, zbog svog bola i stvari sa kojima se mučim zbog povrede Ahilove tokom cele sezone. Stvarno sam želela da završim sezonu na način na koji sam planirala, pa sam jako srećna zbog mog trofeja. Petog, to je ludo“, rekla je Vuleta.

Vuleta je pre trijumfa na ovom takmičenju postala i svetska šampionka u Budimpešti.

Glas javnosti/Sputnjik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR