Glas Javnosti

VATERPOLISTI U FINALU, A CELA SRBIJA PLAČE SA NJIM! Posle FILIPOVIĆEVOG METKA, ovih suza i moćne poruke naciji, „delfini“ su u Tokiju uzeli zlato! (VIDEO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Kakav je to ludi avgustovski dan bio. Pamtićemo 6. avgust 2021. dugo, dugo! Znamo svi da su vaterpolisti miljenici nacije, pa još kad dođu Olimpijske igre, cela Srbija gleda i navija za njih.

Polufinale Olimpijskih igara, ta spektakularna drama sa Španijom, kada su se „delfini“ kao ptica feniks izdigli iz pepela.

Gubili smo pred kraj treće četvrtine sa 7:4, u poslednju deonicu ušli sa minusom od dva gola, ali to nije bilo ništa strašno za naše zlatne momke. Prvo smo uspeli da izjednačimo na 9:9, a onda Filipoviiiiiiiić! Kakav metak, ma đule, pravo pravcato za 10:9 26 sekundi pre kraja što će se brzo ispostaviti kao konačan rezultat.

Ono što takođe neće biti zaboravljeno iz ovog meča je i skandalozno suđenje. Rumunski arbitar je u četvrtoj četvrtini priznao gol posle VAR i Španci su poveli sa 8:6. Džabe im i sudija, ni to im nije vredelo.

Na kraju, svi smo plakali od sreće, ali i posle reči uplakanog Dušana Mandića, koji je Srbiji imao šta da poruči posle velike nepravde, ali ogromne pobede.

Ogromna pobeda za novo veliko finale u kojem je Srbija lako pobedila Grčku 13:10 i odbranila zlato iz Rija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR