Glas Javnosti

UŽAS U AVGANISTANU! Talibani odrubili glavu odbojkašici

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Talibani su odrubili glavu Mahđabin Hakimi, juniorskoj reprezentativki Afganistana u odbojci.

Razlog za monstruozni čin je bilo to što je nesrećna devojka igrala odbojku bez hidžaba.

Vest je potvrdio trener Persijan Independenta, kluba za koji je nastupala. Britanski "Dejli Mejl" navodi da su talibani djevojci odrubili glavu i objavili njenu fotografiju na društvenim mrežama.

Trener Suraja Afzali, potvrdio je da je Hakimi ubijena početkom oktobra meseca od strane Talibana, ali to niko nije znao jer su pretili njenoj porodici da ćute.

Mahjabin je igrala za Odbojkaški klub Kabul pre dolaska talibana na vlast u Afganistanu. Afzali je dodala da se njeno ubistvo verovatno dogodilo početkom oktobra, ali se zbog pretnji porodici o tome dosad nije ništa znalo.

Nakon sloma prethodne avganistanske vlade, brojne sportistkinje su se suočile sa ozbiljnim pretnjama talibana, koji su ih progonili pretražujući njihove kuće u brojnim gradovima Avganistana.
Trener afganistanske ženske reprezentacije u odbojci rekao je da su samo dve igračice napustile Afganistan po dolasku talibana, dok su svi ostali ostali u zemlji.

"Sve igračice u odbojkaškom timu i ostale sportistkinje su u lošoj situaciji, u očaju i strahu. Sve smo pobegle i živimo u strahu na nepoznatim lokacijama", rekla je Afzali.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR