Glas Javnosti

U DOKUMENTARCU O ŠUMAHERU NIŠTA NOVO: Korina sve sakrila, KINESKI ZID oko legende Formule 1

Ostali sportovi
Autor: Glas Javnosti

Izašao je dokumentarac o Mihaelu Šumaheru u kome nismo saznali ništa novo što se tiče legendarnog vozača Formule 1. Supruga Korina Šumaher je poprilično sakrila sve stvari koje su zanimale javnost.

Porodica drži pravi „kineski zid“ oko Šumahera, ne dozvoljava da bilo kakva vest o njemu procuri u medije, stižu tek poneke naznake, a sada je Pjero Ferari, sin legendarnog Enca Ferarija, koji je stvorio ovog giganta svetskog automobilizma, otkrio jednom rečenicom u kakvom je stanju Mihael.

Pjero je pričao o danima kada je Šumaher pronosio slavu Crnog konja i rekao:

„Volim da se sećam dana kada je Mihael bio na stazi. On je bio jednostavan, jasan, iskren i pošten čovek. Voleli smo da ponekad sedimo kod kuće i pričamo uz vino. Mihael nije mrtav, tu je i dalje sa nama, ali ne može da komunicira“, rekao je Ferari.

Dao je potpredsednik kompanije Fereri podršku Mihaelovom nasledniku Miku Šumaheru.

„On gradi svoj put u Formuli 1 i mi ga potpuno podržavamo. Nadam se da će u 2022. dobiti svoj bolid da pokaže šta sve ume“, rekao je Pjero Ferari. 

Podsećanja radi, bliži se osma godina od nesreće u kojoj je stradao Mihael Šumaher, koja ga je prikovala za bolničku postelju. I od tada do danas gotovo da nema nikakve pouzdane informacije o tome u kakvom je stanju legendarni vozač Formule 1.

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR