Glas Javnosti

U ĆUPRIJI TUGA ZA VEROM NIKOLIĆ: Sutra dan ŽALOSTI povodom smrti LEGENDARNE srpske ATLETIČARKE!

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Predsednik opštine Jovica Antić doneo je odluku da sutrašnji dan (30. jun) bude proglašen za dan žalosti zbog smrti svetski poznate srpske atletičarke i rekorderke Vere Nikolić.

U Ćupriji će u sredu biti dan žalosti zbog smrti Vere Nikolić, legendarne srpske atletičarke, svetske i evropske rekorderke i člana Atletskog kluba Morava iz Ćuprije.

Kako je objavljeno na sajtu opštine Ćuprija, predsednik opštine Jovica Antić doneo je odluku da se sreda, 30. jun proglasi za dan žalosti zbog smrti Vere Nikolić.

Najbolja atletičarka Jugoslavije svih vremena, evropska šampionka i svetska rekorderka na 800 metara Vera Nikolić umrla je 28. juna u 73. godini. Ona će biti sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu 30. juna, u 15.30.Foto: Youtube/PrintscreenVera Nikolić je rodjena 1948. godine u Grabovici kod Despotovca i bila je član AK Morava iz Ćuprije.

Sa nepunih 18 godina, 1966. godine, osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, što je bila prva zlatna medalja na evropskim atletskim prvenstvima za Jugoslaviju.

Držala je svetski rekord u trci na 800 metara tri godine, od 1968. do 1971. i jedina je svetska rekorderka u istoriji srpske atletike.

Bronzu je osvojila na Evropskom prvenstvu u Atini 1969. godine, a zlatnu u Helsinkiju 1971. godine.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR