Glas Javnosti

Toni Đerona više nije selektor naših rukometaša

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Antonio Toni Đerona od ovog trenutka nije više selektor rukometne reprezentacije, potvrdio je Rukometni savez naše zemlje.

U pitanju je sporazumni raskid ugovora sa španskim stručnjakom "orlova" posle neuspeha na aktuelnom EP u Nemačkoj.

O svemu tome oglasila se predsednica RSS, Milena Delić.


- Posle obavljenog detaljnog sastanka sa gospodinom Đeronom, došli smo do zaključka da je u ovom trenutku sporazumni raskid Ugovora kompromisno rešenje za obe strane posle upravo završenog Olimpijskog ciklusa za mušku seniorsku reprezentaciju Srbije. Zahvalni smo gospodinu Đeroni za sve pozitivno što je uradio za muški srpski rukomet za vreme svog mandata i želimo mu mnogo sreće u budućnosti. Rukometni savez Srbije će ispoštovati sve pravne obaveze definisane Ugovorom čije je trajanje zaključno sa junom mesecom. Dalje odluke u vezi sa muškom seniorskom reprezentacijom biće donete u doglednom vremenskom periodu kako bi se u baraž za Svetsko prvenstvo ušlo spremno - rekla je Delićeva.

Zahvalan zbog svega što mu se desilo tokom mandata na klupi Srbije bio je i španski stručnjak.

- Nije lako nositi se sa ovom situacijom posle Evropskog prvenstva. Nismo ostvarili svoj cilj i razumljivo je da Rukometnom savezu Srbije treba nova energija pred sve što sledi. Zahvalan sam za sve i svakog u prethodnom periodu. Najviše sam zahvalan svojoj porodici za bezrezervnu podršku. Kolege sa kojima sam radio u stručnom štabu su dale sve od sebe i radile neumorno sve ovo vreme. Igračima se posebno zahvaljujem na poverenju, želji i doprinosu koji je uvek bio maksimalan. Hvala i svim ljudima u Srbiji koji su bili uz nas, a novom stručnom štabu želim još veću podršku i najbolje moguće rezultate - istakao je Đerona.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR