Glas Javnosti

STO NAJPLAĆENIJIH SPORTISTA NA SVETU: Jokić u samom DNU, Novaka nema nigde (FOTO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Portal "Sportiko" objavio je listu 100 najplaćenijih sportista u poslednjih godinu dana, a interesantno je da na spisku nema prvog reketa sveta, Novaka Đokovića.

Najplaćeniji sportista je košarkaš Lebron Džejms koji je zaradio ukupno 126,9 miliona dolara, dok je odmah iza njega fudbaler Lionel Mesi sa 122 miliona.

Nakon toga na trećem mestu je Kristijano Ronaldo, a na četvrtom Nejmar koji je inkasirao 103 miliona dolara u poslednjih godinu dana.

Na listi je od tenisera jedino Rodžer Federer koji je na osmoj poziciji sa zaradom od 85 miliona, a od teniserki Naomi Osaka i Serena Vilijams sa 52, odnosno 35,3 miliona dolara.



Nikola Jokić deli 98. mesto na listi zajedno sa Gordonom Hejvordom. Jokićevu zaradu od 29,9 miliona čine samo dva miliona zarađena izvan terena. Njegova odluka da se malo pojavljuje u javnost i da svoj imidž gradi fantastičnim partijama, za koje je dobio i nagradu dvostrukog MVP-a NBA lige, koštala ga je sigurno dosta novca. Primera radi Janis Adetokumbo van terena je zaradio čak 36 miliona dolara u prethodnih godinu dana.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR