Glas Javnosti

STIŽE ŠVEDSKI DIJAMANT: Čuveni Mondo juri sedmo zlato u Beogradu

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Švedski atletski dijamant Armand Gustav "Mondo" Duplantis (23) je planetarni i olimpijski šampion i rekorder u skoku motkom rezultatom 6,18 metara.

Duplantis je velike rezultate počeo da ostvaruje još od svoje petnaetse godine, zbog čega je odmah proglašen atletskim čudom od deteta. Sa trona je skinuo čuvenog Sergeja Bubku koji je bio nedodirljiv 21. godinu, a Duplantis sada stiže u Beograd gde će se boriti za novo odličje.

Iako je rođen u Americi, popularni „Mondo“ odlučio se da na takmičarskoj sceni predstavlja Švedsku, zemlju u kojoj je rođena njegova majka. Rođen je u Luzijani 10. novembra 1999, a već sa svoje tri godine prvi put se susreo sa atletikom. Do prvog zlata stiže kao 15-godišnjak na Svetskom prvenstvu za mlađe juniore 2015., a u Srbiji će se u martu ove godine boriti za sedmo zlato u karijeri.


Dvadeset i jednu godinu dug rekord Sergeja Bubke Duplantis je oborio 2020. godine kao 20-ogodišnjka preskočivši 6,15 metara, a iste godine još dva puta oobara  svetski rekord u skoku motkom u dvorani, ostvarivši 6,17 i 6,18 metara.
SAS

Beograd očekuje novi podvig ovog neverovatnog atletičara na Svetskom prvenstvu u dvorani od 18. do 20. marta 2022. godine. 

- Radujem se novom dolasku u Beograd. Prošli put sam bio gost i promoter, ovaj put imam poseban zadatak, borbu na Svetskom šampionatu u dvorani gde očekujem novu pobedu i osvajanje novog zlata - ističe zlatni olimpijac iz Tokija, a prenosi b92.net.


Duplantis potiče iz sportske porodice, te objašnjava da li je ikada razmišljao da odustane od atletike i koliko je motivisan da nastavi da ostvaruje velike rezultate.

- Veliko NE. Nikad nije bilo takvih dana. Uvek sam voleo to što radim i uvek sam imao ogromnu podršku majke i oca. Veoma sam ponosan na svoje svetske rekorde i olimpijsku pobedu, ali u isto vreme osećam da je ovo samo početak duge uspešne priče. Moje uspomene na rekorde i moje olimpijsko zlato su sjajni, ali već se radujem novim izazovima i rekordima. Uvek gledam napred i postavljam sebi nove zadatke. 

BONUS VIDEO: Doktor otkriva kako rukom da snizite pritisak



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR